Sakarya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)’nde hizmet alan vatandaşlar tarafından hazırlanan bahar şenliği etkinliği gerçekleşti.
Sakarya Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Sakarya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hizmet alan vatandaşlar tarafından hazırlanan 2. Bahar şenliği programı TRSM bahçesinde yapıldı. Gerçekleşen etkinliğe Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Bilge Kağan Kaya, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak, Aksaray ve Derince TRSM’de hizmet alan vatandaşlar ve çok sayıda davetliler katıldı.
Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program, selamlama konuşmaları ile devam etti. Burada kısa bir konuşma yapan Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Sağlam, “ Bahar şenliği bir sevgi ve şefkat alış veriş şenliğidir. Burası öyle bir kurumdur. Sevgi ve şefkat alış verişinin yapıldığı bir yer. Bizler bunu şimdilerde TRSM gibi yada başka türlü psikiyatrilerde bu hizmetleri yürütüyoruz. Sıkıntısı olan vatandaşlarımız, hastalarımız buraya gelip tedavi oluyorlar. Bu bizim için yeni bir şey değil esasında. Biz yüzyıllardır buna benzer faaliyetler yürütmüşüz. Bizim gezip bakılırsa Edirne’den başlayıp ülkenin bir çok yerinde şifahanelerimiz var. Bunlar çeşitli ruhsal sıkıntıları olan vatandaşlarımızın tedavileri için bugün dahi çok modern merkezler olduğu görülür. Biz bunları yüzyıllardır zaten yapıyorduk bugünde bu isim altında yapmaya devam ediyoruz. Bir çok yerde toplumun dışında tutulmaya çalışılan, ailenin içerisinde belkide bir tarafa itilebilen insanların aslında burada çok değerli olduklarını kendilerine de gösteriyoruz, toplumumuza da gösteriyoruz. Onlar içindeki yaratıcılıklarını bir yandan burada sergilemekteler. Burada günlük faaliyetlerde bizim arkadaşlarımızın onlara sevgi ile şefkat ile yaklaşıp içerisindeki çevherleri de bir yandan çıkarıp onların aslında toplumun içerisinde olabilecek insanlar olduğunu hem onlara, kendilerine, hepimize göstermeye devam ediyorlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aksaray Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hizmet alan vatandaşlar tarafından hazırlanan tiyatro izleyicilere sunuldu. Sakarya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin müzik korosunun ardından program sona erdi.