Sakarya’nın Pamukova ilçesinde Pamukova Halk Eğitim Merkezi, AFAD ve S.A.B.A.H Derneği işbirliği ile “Afet Bilinci Bilgi Yarışması” düzenlendi.
Pamukova Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve öğrenme sürecinde ters düz edilmiş sınıf metodu ile web 2.0 araçları kullanılarak gerçekleştirilen yarışmaya el sanatları branşından 22 bayan kursiyer katılırken, yarışmayı 6 usta öğretici, 1 öğretmen ve 50 izleyici takip etti. “AFAD Afete Hazır Türkiye Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi 1” kitabının içeriğini kapsayan ve online olarak gerçekleşen yarışma öncesinde Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve Akyazı S.A.B.A.H. (Sakarya Afet Bilinci ve Afete Hazırlama Derneği) temsilcisi Yılmaz Kara tarafından afet bilinci konulu bir konuşma gerçekleştirildi. Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş yaptığı konuşmada afete hazır bir Türkiye için kadının afetlere hazırlık aşamasındaki olmazsa olmaz rolüne değinerek, düzenlenen yarışmanın içeriği yönüyle de belki de Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara Sakarya AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından çeşitli ödüller takdim edilirken, S.A.B.A.H Derneği tarafından da içerisinde düdük, el feneri, radyo, ilkyardım malzemeleri bulunan afet çantaları hediye edildi.