Basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Sakaryaspor’un geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Selahattin Aydın’a açık desteğini yineledi. Olağanüstü Genel Kurul sonrası için de olası senaryoları değerlendiren Toçoğlu, net konuştu: “Ne olursa olsun Sakaryaspor’u sahipsiz bırakmayacağım”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Sakaryaspor’un geleceğine ilişkin olası senaryoları açıkladı. 17 Haziran’daki Olağanüstü Genel Kurul öncesi Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın’a açık destek veren Başkan Toçoğlu genel kurul sonrası yeşil siyahlı ekibe yönelik B planını da paylaştı.
Selahattin Aydın ve yönetimini başarısız bulmadığını ifade eden Toçoğlu, “Kim maddi konular üzerinden değerlendirmelerde bulunuyorsa bunları kabul etmediğimi bir kez daha ifade ediyorum. Herkes görevini layıkıyla yapacak. Özellikle futbolcular en zor anlarda maddi konuları gündeme getirmeyecek. İlk olarak yapmaları gereken sahada terinin son damlasına kadar mücadele vermekti. Ben tüm takıma açık çek vermedim mi? ‘2. Lig mutluluğunu yaşatın, priminizi de siz belirleyin’ demedim mi? Bu konuda geri adım atmamız düşünülebilir miydi? Kişi başı 50 bin TL yazdınız diyelim. Sözümüz sözdü, verdiğimiz sözün arkasında duracaktık. Futbolcularımız da görevini yapmak zorundaydı. Bunun dışında son dönemde basında konuşulanlar spekülatif haberlerdir” dedi.
Sakaryaspor’a desteğin süreceğinin altını çizen Toçoğlu, “Açıkça ifade edeyim; Selahattin Aydın Sakaryaspor Başkanı olmak istemiyor. Bana söyledikleri bu yönde bir kanaate sahip olduğunu gösteriyor. Kulübün şuanda borcu yok. Kendisine güvenen, maddi gücü olan arkadaşlar Sakaryaspor Başkanlığı için adım atsınlar. Yeni bir yönetim kurulsun. Ben de elimden gelen desteği sunacağım. Sakaryaspor burada. Bu işler konuşmakla olmuyor. Bugün Selahattin Başkan gitsin diyenler, bir sene evvel de gelsin diyorlardı. Kulübün başına maddi gücü yeterli bir isim geçmeli. Sakaryaspor’u yaşatacaksak birlikte yaşatacağız. Geldiğimiz noktada sezona başlayabilmek için 5 milyon TL gibi bir para gerekiyor. Bu parayı nasıl temin edeceğiz? Açıkça ifade ediyorum; Sakaryaspor’a yüzde 50’lik bir katkıyı ben sunacağım” diye konuştu.
Kendisine ve cebine güvenen isimlere kapının açık olduğunu belirten Toçoğlu, “Sormak istiyorum; tesis basmak çapulculuk değil midir? Biz tribünlere oynayacak değiliz. İzmir’deki final için tren tesis ettik. Sakaryaspor’u gerçekten düşünenler 17 saat yolculuk yaptılar. İşte Sakaryaspor sevdası bu. Tribünlere göre yönetim ve takım söz konusu olamaz. Selahattin Aydın’a gerçekten düzgün bir insan olduğu için sahip çıkıyorum. Bizim için hiçbir sorun yok; cebine güvenen isimler adım atabilir. Bu işler aynı belediyecilik hizmetleri gibi; konuşmakla değil, maddi kaynakla oluyor. Selahattin Aydın da devam etmek istemiyor. Muhtemelen 17 Haziran’da da aday olmayacak. İfade ettiğim gibi; isteyen, inanan, kendisine güvenen isimlere kapı açıktır. Bu süreçten sonra B planını konuşacağız. Altını çizmek istiyorum; ancak ne olursa olsun Sakaryaspor’u sahipsiz bırakmayacağım.” Şeklinde konuştu.
Kaçan şampiyonluk ve geçen sezonu değerlendiren Toçoğlu, “Her şeyden önce; şampiyonluk dışında hiçbir sonuç benim için başarı değildir. Biz sezon başında tüm hazırlıklarımızı Sakaryaspor’un şampiyonluğuna göre yapmıştık. Aslında Sakaryaspor 2. Lig yolunda son maçlara dahi kalmamalıydı. Sakaryaspor’un durumuyla ilgili ilk etapta söylenmesi gereken; eski günleri unutmamak olmalı. Geçen sene bugünlerde Sakaryaspor’un hangi amatör ligde oynayacağını konuşuyorduk. Bu konuya bir kez daha dikkat çekmekte yarar var. Şunu açıkça ifade ediyorum; Sakaryaspor yönetimi başarısız bir sezon geçirmedi. Arkadaşlar öncelikle geçen yıl yaşananları size kısaca anlatmak istiyorum; Sakaryaspor’a sponsorluk konusunda geçen yıl bir firmayla görüşmüştük. 2 milyon TL desteğin yanında, 3 Milyon TL de kredi desteği sağlanacaktı. Bunun yanında 800 bin TL de bir iş adamının Sakaryaspor’a desteği olacaktı. Biz Sakaryaspor konusunda bu kurgu üzerinden harekete geçtik. Ancak transferin açılmasına çok kısa bir süre vardı ve bu arkadaşlarımız sözlerini tutmadılar. Tam 8 kez arkadaşlarımızın verdikleri bu sözleri teyit ettim. Onlara şunu söyledim; “Vermiş olduğunuz bu sözleri Sakarya kamuoyuna açıklayayım mı?” Nitekim sözler tutulmadı. Sezon başında yaşanan belirsiz atmosfer neticesinde mevcut futbolcular da takımdan ayrıldı. Sezona sağlıklı başlayabilmek için nakit 5 milyon para gerekliydi. Bu sürecin en önemli aşaması Orhan Kocabıyık’ın devreye girmesiydi. Allah kendisinden razı olsun. Kendisi olmasaydı Sakaryaspor konusunda çok daha kötü senaryolar bizi bekliyor olacaktı. Takıma dâhil edebildiğimiz futbolcular ile sezona başladık. Böylesine olumsuz bir tablo söz konusuydu.” İfadelerini kullandı.
Ekrem Karaberber Altyapı Tesislerini kısa sürede açacaklarını belirten Toçoğlu, “Büyükşehir Basketbol Takımı’nın da 1. Lig’e yükseleceğini arzuluyorduk. Basketbolda da hayal kırıklığı yaşadığımı ifade etmeliyim. ASKF seçimleri ile ilgili olarak da sürecin başlamasıyla birlikte düşünce ve beklentilerimi kamuoyu ile paylaşacağım. Bu arada şehrimizin spor geleceği ile ilgili de bir müjdeyi paylaşmak istiyorum; Ekrem Karaberber Altyapı Tesislerini de kısa süre içerisinde açacağız. Hayata geçirdiğimiz bu hizmet dahi Büyükşehir’in bu konudaki sorumlu tavrını ortaya koyuyor. İnşallah tüm basın mensuplarımızı da açılışımıza bekliyoruz” dedi.