Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, YERELSEN ve Hizmet-İş Sendikası yetkilileri Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri kapsamında bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ çalışanlarına ayrı ayrı iş sözleşmesi yapılmasına karar verilmesinin ardından ilk görüşme Büyükşehir’de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin ile Büyükşehir, YERELSEN ve Hizmet-İş Sendikası yetkililerinin de yer aldığı ilk toplantıda 6 gündem maddesi karara bağlandı. Taraflar ilk oturumun ardından sözleşmenin işçi lehine sonlandırılacağı mesajını da verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel yönetim ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekerek, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin hayırlı olmasını temenni eden Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, “Büyükşehir Belediyemizin kurumsal bütünlük ve ciddiyetine uygun çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin Büyükşehir ailesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ikinci oturum 7 Nisan Salı günü, saat 14.30’da gerçekleştirilecek.
Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri kapsamında SASKİ, YERELSEN ve Hizmet-İş Sendikası arasında da görüşmeler başladı. SASKİ Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen ilk oturumda SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, SASKİ Bürokratları, YERELSEN ve Hizmet-İş Sendikası temsilcileri yer aldı. Sürecin hayırlı olmasını temenni eden SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Belik, “Hizmet-İş Sendikası ile toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Önümüzde yaklaşık 2 aylık bir süreç var. İdari maddeler üzerinde görüşmeler devam edecek. İnşallah bu görüşmeler işçilerimiz ve kurumumuz adına hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı. Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir ise, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini daha önce Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştiriyorduk. İlk kez Su ve Kanalizasyon İdaresi ile görüşmelere başladık. İki yıllık bir sözleşme imzalayacağız. İnşallah kısa süre içerisinde görüşmelerimizde bir uzlaşma sağlarız. Sürecin çalışanlarımız ve SASKİ için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.