Erenler Belediyesi tarafından organize edilen ve 4 gün süren ‘Çanakkale Zaferi 100. Yıl Etkinlikleri’ muhteşem bir final ile sona erdi. Erenler Belediye Kültür Merkezi Salonunda yapılan son programın ardından ise Erenlerde Eğitim gören 100 öğrenci Çanakkale’ye gitti.
Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Erenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Bir İstiklal Sevdası Çanakkale” etkinliklerin son programı Belediyenin Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programın finalinde Çanakkale ile ilgili şiir dinletileri, Konferanslar, Belgesel Film Gösterimleri, Çanakkale Türküleri Dinletileri, Tiyatro gösterileri ve Destanlaşan Çanakkale konulu bir konferans gerçekleşti.
Erenler Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen programda sırasıyla Grup Huzur Destanlaşan Çanakkale türküleri ile salonu dolduranlara güzel bir müzik ziyafeti çekti. Grup Huzur’un türküleri esnasında izleyicilerin oldukça etkilendiği görülürken daha sonra Erenlerli öğrencilerin okuduğu Çanakkale şiirlerini salonda duygu seli oluşturdu. Programın devamında MTTB’li Lise öğrencileri tarafından oynanan tiyatro gösterimi vardı. MTTB’li Öğrencilerin tiyatrodaki performansı ve seçtikleri oyun ise salondan büyük alkış aldı.
“DESTANLAŞAN ÇANAKKALE”
Kültür Merkezindeki programın son bölümünde ise Yar. Doç Dr. İsmail Ediz ‘Destanlaşan Çanakkale’ konulu bir konferans verdi. Konferansta Çanakkale destanının önemine değinen Ediz “Bu büyük tarihi zafer bizim bugünkü yaşamamız için de bir dönüm noktası olmuştur. O gün Çanakkale geçilseydi İstanbul düşerdi. İstanbul düşseydi bugün bizim elimizde olmazdı.” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZI TARİH İLE BULUŞTURUYORUZ”
Muhteşem bir final ile noktalanan etkinliklerin ardından Zaferin 100. Yıl’da 100 Erenler’li Öğrenci Çanakkale’ye gitti. 30 Mart seçimleri vaatlerinde ‘Çocuklarımızı Tarih ile Buluşturacağız’ diyen Erenler Belediye başkanı Cavit Öztürk Zaferin 100. Yılında 100 Erenler’li öğrenciyi Çanakkale’ye göndererek bu vaadinin de ilk programını yapmış oldu. Erenler Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak, Milli Eğitimin belirlediği 100 Öğrenciyi Çanakkale’ye gönderen Cavit Öztürk bir projesini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.
100 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ
Etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Cavit Öztürk açıklamasında; “Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Belediyemiz adına düzenlediğimiz etkinlikler sona erdi. Tarihimizi anlama ve anlatmanın öneminin bilincindeyiz. Tam bir asır önce Dünya’ya bir ders niteliğinde gösterdiğimiz bağımsızlık ve hürriyet sevdasını bir nebze de olsun bu gün ki nesillere aktarabildiysek ne mutlu bize. Programlarımıza katılım gösteren okullara, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Programımızın finalinde “Çocuklarımızı Tarih ile Buluşturuyoruz” Projemiz kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirlediği 100 öğrenciyi Çanakkale’ye götürerek etkinliklerimizi sonlandırıyoruz. Seçim vaatlerinde verdiğimiz bir sözü daha böylelikle yapmış oluyoruz. Bu tür programlarımız devam edecek” dedi.