Geçen yıllarda Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bu sene Samsun Valiliği önünde yapılacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde başlayacak ve saat 18.00’e kadar valilik önünde devam edecek. Saat 18.00’den sonra ise programlar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Saat 18.00’de 1919 metrelik bayrakla Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla yürüyüş düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Bu sene kutlamalar Samsun Valiliği önündeki alanda olacak. 19 Mayıs programları seçim çalışmaları yoğun olduğundan dolayı meydanın da rahat kullanılması açısından, valilik önünde kutlanacak. Cumhurbaşkanımız da 18 Mayıs’ta burada olacak. O nedenle kargaşalara sebebiyet vermemek için kutlamaları valilik önünde yapma kararı aldık. Daha önceki yıllarda da bunun örneği olmuştur. Kutlamalar için mevzuat çerçevesinde hiç bir sıkıntımız yok. O nedenle meydan o pozisyonda olduğu için valilik önünü tercih ettik. Bu yerin Kurtuluş Yolu’na daha yakın olması da bizim için avantaj. 19 Mayıs akşamı tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalara devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın katılımları ile saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda 5 bine yakın insanla 1919 metre uzunluğundaki sembolik bayrağımızı yürüteceğiz. Askeri bando ve halk oyunları gibi bir sürü etkinliğimiz de burada gerçekleşecek. 19 Mayıs’ta bütün halkımızı bu bayrağımız taşımaya davet ediyorum” diye konuştu.