Akademik Gelişimi Destekleme Programı(AGED) ödülleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen törenle dağıtıldı.
Ödülleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan takdim etti.
Törende bir konuşma yapan Rektör Akan, “Akademik Gelişimi Destekleme Programı ödüllerinin verilmesi her sene daha çeşitlenerek devam etmektedir. Bu ödüllerin maddi kısmından çok, manevi yönü daha değerlidir. Öğretim elemanlarımızın esas faaliyet alanlarının takdir edilmesi, çalışmalarının bilinmesi ve duyurulması çok önemlidir. Akademik ve idari çalışanlarımız Üniversiteye çok büyük katkılar sağlıyor ama bu alanda sizler üniversitemizin bilimsel yüzünü daha belirgin kılan akademisyenlerimizsiniz. Ayıca 2013 ve 2014 yıllarından itibaren dış destekli projelerimiz hem çeşitlendi hem de sayı ve bütçe olarak en yüksek sayılara ulaştı. Kendim ve üniversite adına teşekkür ediyor ve hepinizi kutluyorum” dedi.
Prof. Akan ödüllerin maddi kısmının OMÜ Vakfı’nın desteğiyle sağlandığını sözlerine ekledi. Atıf Teşvik, H-İndeksi, Proje Ödül Programı (TÜBİTAK, Avrupa Birliği Projeleri, SANTEZ), Uluslararası Dergi Editörlüğü Ödül Programı ve Yayın teşvik Programı gibi değişik kategorilerde 41 akademisyen, Rektör Akan’ın takdimiyle değişen oranlarda para ödüllerini almış oldular.