Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürlüğü’nün Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Orta Doğu Bölgesi’ne Samsun’un tanıtımını yapmak amacıyla getirdiği Arap gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ın misafiri olan gazeteciler, kent ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Başkanlık makamında Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Arif Gezmişoğlu öncülüğünde gerçekleşen Arap gazetecilerin ziyaretinde Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun’un Türkiye ve Karadeniz açısından önemini anlattı. Samsun’un Türkiye’nin kuzeydeki komşu ülkelere açılan kapısı olduğunu ifade eden Başkan Çakır, kentin ülkenin en önemli iki tarım ovasına ve ulaşım imkanlarının tümüne sahip olduğunu kaydetti.
Ekonomik açıdan yatırımcılara her türlü desteği vermeye olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çakır, "Samsun, yabancı yatırımcılar için de son derece uygun bir coğrafyaya sahip. Özellikle tarım ve turizm konusunda yatırımcılar yatırım yapabilirler. Çünkü her iki konuda da çok iyi durumdayız. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Turizmde dünyanın en müthiş potansiyellerine sahibiz. 100 kilometrekarelik alanda kaplıcasından kış turizmine, sahilinden tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine varana kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Üstelik en fazla 1 saatlik yolculukla. Onun için Samsun, çok farklı ve özel bir şehirdir” ifadelerini kullandı.
Hediye takdiminden sonra Başkan Vekili Çakır, Arap gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
THY’nin acente tanıtım ve acente bilgilendirme organizasyonunun devamı niteliğinde olan Basın Tanıtım Programı (Press Trip), Samsun Tanıtım Turları kapsamında 5 gün sürecek.