Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türk Hava Yolları(THY) Samsun Bölge Müdürlüğü’nün Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Orta Doğu’da Samsun’un tanıtımını yapmak amacıyla getirdiği Arap gazeteciler için veda yemeği verdi.
THY’nin Samsun Tanıtım Turları kapsamında düzenlediği Acente Tanıtım ve Acente Bilgilendirme organizasyonunun devamı niteliğindeki Basın Tanıtım Programı (Press Trip), veda yemeği ile sona erdi. Samsunum-1 gemisinde düzenlenen veda yemeğine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Arif Gezmişoğlu ile misafir gazeteciler katıldı.
Yemekte Başkan Yılmaz, gazetecilerin Samsun ile ilgili izlenimlerini, turizm konusunda kentte gördükleri eksiklikleri ve ülkelerindeki insanların Samsun’un hangi yönlerini beğenip beğenmeyeceklerini anlatmalarını istedi. Arap ülkelerinden gelen misafir gazeteciler ise turu çok beğendiklerini ifade ederek, Samsun’un doğal, kültürel ve tarihi potansiyeline hayran kaldıklarını vurguladı. En çok da insanların sempatisi ve misafirperverliğinden etkilendiklerini dile getiren gazeteciler, Samsun’un en çok turist çekecek ilçelerinin ise Vezirköprü ve Ayvacık olduğunun altını çizdi. Turizmin en önemli unsurunun acenteler olduğunu hatırlatan Ürdün ve Bahreynli gazeteciler, aldıkları broşür ve tanıtım kitapçıklarını kendi yazılı ve görsel basın yayın organlarında tanıtıp yayınlayacaklarını, sosyal medyada ise paylaşacaklarını ifade ederek, ülkelerindeki turizm seyahat acentelerini bilgilendirip Samsun ile ilgilenmelerini sağlayacaklarını bildirdi.
Samsun’a Dubai’den gelen gazeteci Asalakara Faddah, Samsun’a ilk kez geldiğini belirterek, "Hava limanından otobüse binince Samsun kalbime takıldı. Burası çok güzel bir şehir. Samsun halkı Müslüman ve çok sempatik. Çok güzel şeyler öğrendik. Adeta bu şehre aşık olduk. Bundan sonra Samsun, benim ikinci şehrim. Elimdeki bütün argümanları kullanıp Samsun’u en iyi şekilde tanıtacağım. 1 milyon takipçimiz olduğu sosyal medyada da Vezirköprü ve Ayvacık’ı anlatacağım" dedi.
Yemekte Arap yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Özellikle yat turizmine ve bungolow tipi yazlık konaklama versiyonlarına dönük potansiyelimiz var. Yabancı yatırımcılar yat imal edip kiralayabilirler. Bungolow turizmine yatırım yapıp geliştirebilirler. Bu konuda yatırımcıların çoğalmasını da isteriz. Uygun şartlarda arazi bulup tahsis edebilir ve alt yapılarını yapabiliriz" bilgisini verdi.
Turizmde Samsun’un en büyük avantajlarından birisinin insanların konukseverliği ve sıcaklığı olduğuna da değinen Başkan Yılmaz, "İnsanlar başka ülkelere seyahat ettiklerinde insan ilişkilerinde sıcaklık, güleryüz, sempati bekler. Bizim şehrimizde asık suratlı ve turist istemeyen insan göremezsiniz. Bu açıdan Karadeniz insanı, son derece misafirperverdir. Çünkü yabancıya özlem vardır. Rahat ettirmek için ne yapacağını şaşırır derece hizmet eder. Biz misafiri çok seviyoruz. Bu da önemli bir avantajımızdır. Ülkelerindeki insanlara da bunu anlatmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yemeğin ardından gazetecilerle sohbet eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, doğum günü olan Dubaili gazeteci Asalakara Faddah’a sürpriz yaptı. Doğum günü pastası getirten Başkan Yılmaz, gazeteciye mutluluklar dileyerek hediyesini takdim etti. Arap gazeteciler onuruna verilen veda yemeği, hatıra fotoğrafı ve selfie çekilmesiyle sona erdi.