Samsun’un Bafra ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün organizasyonuyla kutlamalar öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı’ndan, Kent Meydanı’na yürüyüşü ile başladı. Öğrenciler Gençlik Yürüyüşü’nde ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Türk Övün Çalış Güven’ sloganları attılar.
Kent Meydanı’nda kutlanan bayramda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Kutlama programı Kaymakam Halis Arslan’ın konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Öğrencilerin Ataya Cevabı okundu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü cimnastik grubunun gösterisinin ardından Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tekvando gösterisini sundu. Gösteride tekvandocuların tekmelerle sunta kırmaları büyük alkış topladı.
Bafra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün bayan step gösterisiyle devam eden program Bafra Ovası Çeltik Liseler Arası Futbol Turnuvası ödül töreni ile son buldu.
Törene Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Kd. Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ali Özkurt, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.