Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi’nin organizesiyle Mavi Marmara Gemisi’nin Samsun’a gelerek, sonrasında Çanakkale şehitleriyle buluşması için yeniden denize açılması İsrail’deki seçimlerde de krize yol açtı" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye hizmet binasında kahvaltıda ajans, gazete ve internet sitelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Mavi Marmara Gemisi’nin Samsun’a gelişi ve Çanakkale’ye gidişi ile ilgili kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Osman Genç, Mavi Marmara’nın yeniden denize inmesinden dolayı İsrail’in rahatsız söyledi. Başkan Genç, "Canik Belediyesi’nin organizesiyle Mavi Marmara Gemisi’nin Samsun’a gelerek, sonrasında Çanakkale şehitleriyle buluşması için yeniden denize açılması İsrail’deki seçimlerde de krize yol açtı. İsrail ordusunun saldırısı sonrası ilk kez Samsun’a gelmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisi, İsrail’deki seçimi de etkiledi. Samsun’dan Çanakkale’ye giden ümmetin gemisi, Netanyahu’yu rahatsız etti" diye konuştu.
Samsun’da Mavi Marmara’yı 33 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 555 gençle Çanakkale’ye gidildiğini söyleyen Başkan Genç, "Kurtuluş Mücadelesi şehri Samsunumuzu, ümmetin gemisi Mavi Marmara’yı ve ümmetin savaştığı şehitler diyarı Çanakkale’yi yan yana getirdik. Samsun’da 10 gün boyunca 21 konferans düzenlendi. Konferanslara 9 bin kişi dinleyici olarak katıldı. Samsun’da 10 gün kalan Mavi Marmara, sadece Samsun değil, Sinop, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum, Tokat, hatta Erzurum’dan binlerce insanımızın akınına uğradı. Dört bir yandan 33 bin kişi Mavi Marmara’ya koştu. 555 gencimizi ümmetin gemisiyle, ümmetin savaşında bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizle buluşturmanın onurunu ve heyecanını yaşadık. Bütün bu bilgiler ışığında, Canik Belediyesi olarak büyük bir organizasyona imza attık. Burada cesaret gösterip Mavi Marmara’ya gelen bütün hemşerilerime, bütün bürokratlara ve siyasilere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.