Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti azcık tökezlesin biz de koalisyon kurarız sevdasında olanlar var. Yahu bu ülke koalisyonlardan ne çok çekti. Ben bunların hepsini gördüm. Bunlar bu memlekete dertten sıkıntıdan başka bir şey vermedi" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeleri ziyaret ederek muhtarlarını dinlemeye devam ediyor. Yılmaz’ın bu kez durağı Alaçam ve Yakakent ilçeleri oldu. Alaçam ilçesinde köy muhtarları ile buluşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve mahalle muhtarları kapıda karşıladı.
“GÜVENDİĞİM DAĞLARA KAR YAĞIYOR AMA BEN YİNE KÜSMÜYORUM”
Burada muhtarların sorunlarını dinlemeden önce konuşma yapan Başkan Yılmaz, 30 Mart’tan sonra Alaçam’da 10 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, "Özel İdare 10 milyonu 5 yılda harcadı ise ben bu işi bilmiyorum. Mümkün değil harcayamaz" dedi. Muhtarlara “risk alın” diyen Başkan Yılmaz, "Bir iş yarım kaldığı zaman küsüp gitmeyin. Darılmayın. Öyle beni üzenler oluyor ki öyle güvendiğim dağlara kar yağıyor ki anlatamam. Şimdi burada söylersem olmaz. Ben şimdi küssem bunun bedelini kim ödeyecek? Yine milletimiz ödeyecek. O yüzden küsme şansımız yok" ifadelerini kullandı.
“KOALİSYON SEVDASINDA OLANLAR VAR”
7 Haziran seçimlerine de vurgu yapan Yılmaz, "Dirliğimizi, birliğimizi bozmayalım. 7 Haziran seçimlerinde iyi bir sonuç alalım. Bir şekilde benim elimi kuvvetlendirin. Eğer biz 4 sene birlikte çalışacaksak şu seçimde bizim mahcup olmamamız lazım. Şimdi ne sevdalar dönüyor bir bilseniz. AK Parti azcık tökezlesin biz de koalisyon kurarız sevdasında olanlar var. Yahu bu ülke koalisyonlardan ne çok çekti. Ben bunların hepsini gördüm. Bunlar bu memlekete dertten sıkıntıdan başka bir şey vermedi" dedi.
Yılmaz, 4 yıl içinde asfalt ve beton kaplama yapılmamış bir köy yolunun kalmayacağını da ifade ederek, "Grup yollarının hepsini yapmak için gece-gündüz gayret edeceğiz. Çünkü ben bu 4 yıl içinde ne kadar iş yaparsam o kardır diye görüyorum. Siz yeter ki rahat olun endişe etmeyin" diye konuştu.
‘KARDEŞİM’ DEDİĞİ KENAN ŞARA’YI UNUTMADI
Konuşmasının sonunda geçirdiği kalp krizi sonucu geçen yıl vefat eden eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara’yı da yad eden Başkan Yılmaz, "Şimdi burada rahmetli Kenan Şara olsaydı çok mutlu olurdu. Çünkü Alaçam’ı çok seviyordu. Onun da ruhuna dua edelim. Gerçekten Samsun için büyük uğraşlar veren biriydi. Ama mütevaziliği ile o kendini pek göstermezdi, hep kenarda dururdu. Ama bugün burada olsaydı ve bir senede yaptığımız işleri görseydi çok mutlu olurdu. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından muhtarlar mahalleleri ile ilgili sorunlarını Başkan Yılmaz’a iletti. Toplantı sonunda Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve muhtarlar asfalt çalışması bitirilen Geyik Koşan yolu için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
BAŞKAN YILMAZ YAKAKENT’TE
Başkan Yılmaz, Alaçam programının ardından Yakakent’te de muhtarlarla buluştu. Burada Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, AK Parti İlçe Başkanı Sefer Tek ve belediye bürokratlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. 14 ayda Yakakent’te de 6.5 milyon TL harcadıklarını da söyleyen Başkan Yılmaz, "İlçelerde en fazla içme suyuna para harcıyoruz. Bu harcamalar kesintiye uğramadan devam edecek. Bütün imkanlarımızı kullanacağız. Yakakent tarihinde görmediği hizmeti görecek. Yeter ki sizler bizim yanımızda olun" dedi.
“ÇAKILI KAZIKLARI YOK”
Yakakent’te yapılan hizmetler ile ilgili konuşmasının ardından muhalefeti eleştiren Başkan Yılmaz, "Farkındaysanız şimdi AK Parti ve öteki partiler oldu. Hiç birbirine benzemeyen partiler ikiz gibi oldular. Hepsi adeta ortak oldu, AK Parti’ye saldırmaya başladı. Tek dertleri koalisyon hükümeti kurmak. Ancak inanın bunu bile beceremezler çünkü birbirlerinin ortak tabanı yok. Dertleri ‘iktidar olursak oluruz, olamazsak bizden sonrası toz duman olsun’ anlayışındalar. Benim köylüm, milletim onların umurunda bile değil. O koalisyonlardan en çok muzdarip olan da benim. DSP’nin bir bakanı Samsun’a gelirdi. Ben ANAP’ın belediye başkanıyım diye yanıma uğramazlardı. Ben o zaman ANAP’tan seçilmiş olabilirim ama Samsun Büyükşehir Belediye Başkanıydım. İşte koalisyon böyleydi. MHP’liler de gelmezdi. Böyle bir memlekette dirlik olur mu? Şimdi muhalefet edenlere bir sorun. Siz hayatınızda bir yere bir şey diktiniz mi diye. İnanın hiç birisinin bir yerde çakılı kazıkları yok. Muhalefet bu ahenk bozulsun ne olursa olsun diyor" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından muhtarları dinledi. 50 yıldır köylerinde bugün gördükleri hizmeti görmediklerini belirten Gürüz Gürgenlik Mahallesi Muhtarı Şenol Acar, Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Toplantı sonunda Başkan Yılmaz, Yakakent Belediye Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceledi.
Başkan Yılmaz’a ilçe ziyaretlerinde Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve belediye bürokratları eşlik etti.