Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcilerine Samsun’da yapılan hizmetleri düzenlediği gezi programı ile yerinde gösterdi.
Başkan Yılmaz ilk olarak STK temsilcileriyle Sevgi Cafe’de kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından Başkan Yılmaz ve STK temsilcileri Gar İstasyonu’ndan Tekkeköy ilçesine kadar uzatılan hafif raylı sistem güzergahını gezdiler. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Samsun Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı Tesisi’ni gezdirdi.
Tesislerin ardından Başkan Yılmaz geziye katılan heyete Toybelen mevkisindeki Keresteciler Sitesi’ni ve Atakum ilçesindeki dolgu alana yapımı devam eden ve inşaat halinde olan golf sahasını gezdirdi.
Gezi sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’un bütün sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerini oluşturan bir ekiple birlikte 2 otobüs Samsun’u dolaştık. Şehrin yeni gelişmekte olan alanlarını anlattık. Ulaşım alt yapısının geliştirilmesi yönündeki projeksiyonlarımızı anlattık. Amacımız, en sağlıklı iletişim, en güçlü bilgilenme yüz yüze karşılıklı olduğu için, herhangi bir aracı kullanmaksızın yapılan iletişimin en kalıcı ve en unutulmaz bir iletişim olduğunu düşünüyorum. Büyük bir faaliyet içersindeyiz. Bu büyük faaliyet bu şehrin değişimini ve dönüşümünü sağlıyor. Merkezi hükümetin desteği olmasaydı biz bunları yapamazdık. Belki 2-3 ayda bir yaptığımız bu çalışma şehirle ilgili algıyı üst düzeye getiriyor. Bugünkü yapılan çalışmadan ötürü kendi adıma yararlandı. Sivil toplum kuruluşlarını oluşturan misafirlerimizde bundan yararlanmışlardır” dedi.