Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dün Samsun’da bir takım yerleri gezdiğini ve vatandaşların refah içerisinde krallar gibi yaşadığını söyledi.
11-17 Mayıs Ahilik Haftası nedeniyle Samsun Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler ve oda başkanları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yılmaz, konuklarına kendi elleriyle Umre’den getirdiği Mekke hurmalarından ikram etti. Daha sonra konuklara zemzem suyu ikram edildi.
İkramların ardından konuşan Başkan Yılmaz, Samsunlu vatandaşların krallar gibi yaşadığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Son 20 sene içersindeki Türkiye’deki değişim ve dönüşüm parmak ısırtacak kadar büyük. Dün ben saat 15.00 gibi çıktım Tekkeköy tarafından başladım, Doğupark, Batıpark gezdim ve baktım. Refah var, hak ettiğimizin üzerinde krallar gibi yaşıyoruz. Petrolümüz mü var, madenimiz mi var, bir şeyimiz de yok. Çok mu çalışıyoruz, çok da çalıştığımızı söyleyemem. Ama Rabbim bize bir imkanlar veriyor, kolaylıklar veriyor. Şu anda son 15-20 yıl içerisindeki değişim ve dönüşüm Türkiye’nin bundan önceki yıllarıyla mukayese edilemeyecek kadar değişti ve dönüştü. Allah refahımızı giderek de arttırsın. O bakımdan daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek inşallah daha güzel günler bizi bekler diye düşünüyorum” dedi.
Çocuklara güzel bir gelecek bırakılması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, “Herhangi birinizin işi 3 katı büyüse onun hayatında önemli bir değişim olmaz. Alışkanlıkları vardır, tüketim standartları bellidir. Ama çocuklarımızın hayatı değişir. Çünkü çocuklar yeni standartlarında yenisini, onunda yenisini, sürekli değişim ve dönüşümü talep ettiği için onlar geleceği daha fazla değiştirerek, dönüştürerek daha görkemli bir Türkiye yaparlar. Onun için bizim aslında yapabileceğimizin en iyisini yaparak onlara miras bırakmamız gerekir. Eğer bırakmazsak onları da ipotek altına tutmuş oluruz. Çünkü onların bizim miras bırakmamıza ihtiyaçları var. Dünyanın standartları yerinde durmuyor. Onlarda konuşuyor, biz de konuşuyoruz. Onun için kim daha hızlı koşuyorsa, daha fazla kalkınma, daha fazla refah yapacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun ESOB Başkanı Eyüp Güler Başkan Yılmaz’a hediye takdim etti.