Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 8.5 kilometre uzunluğunda beton yol yapılan Salıpazarı ilçesi Tahnal Mahallesi’nde vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı başbakan gibi karşıladı.
Yollarının yapılmasından büyük sevinç duyan vatandaşlar, Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük yatırımı gördüklerini belirterek Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı ilçesine bağlı kırsal mahallelere Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapımı tamamlanan beton yol çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Kızılot, Çatak, Esatçifliği, Tacalan köyleri ile Ordu iline sınır olan Tahnal Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Yılmaz, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinden bilgi aldı. Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalar tüm hızıyla sürerken, vatandaşlar ise modern yoldaki konforun keyfini çıkarıyor.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ve Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ün katıldığı inceleme gezisinde vatandaşlar Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı bağrına bastı. Tahnallılar Başkan Yılmaz’ı "Mahallemize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarız" yazılı pankartla karşıladı.
“CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YAPILMAMIŞ YATIRIMLAR”
Vatandaşlarla sohbet edip eksikliklerle ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak Salıpazarı kırsal mahallelerini alt yapı hizmetleriyle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Kestanepınar, Karadere, Cevizli ve Fındıklı Mahallelerinde bugüne kadar 2.5 kilometre yol yaptıklarını ve buna 400 bin TL harcadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "8 tane mahallemizin daha merkezini beton yollarla kaplayacağız. Bunların toplam maliyeti ise 1 milyon 450 bin TL olacak. Şuan Ordu iline sınır olan Tahnal Mahallemizdeki beton yol çalışmalarını tamamladık. 1 milyon 500 bin TL’lik yatırımla 8.5 kilometrelik köy yolunu ve merkezini beton yola kavuşturduk. Bunlar Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmamış yatırımlardır. Beton yol çalışmasının tamamlanmasıyla uzun yıllar süren bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamayı Allah bize nasip etti. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Samsun’un bin 200 mahallenin merkezini ve grup yollarını betonla kaplayıp insanları çamur çökekten kurtaracaklarını ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu işler bizim işimiz. Söz verdik mi mutlaka yerine getiririz. Buralara hizmet getirmek, sizlerin sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz bu sorunları çözeceğiz. Buralardaki rençberliği artıracağız, iş ve yaşam şartlarını belli bir kaliteye çıkaracağız ki köyler boşalmasın. Çocuklarınız başka memleketlere göç etmek zorunda kalmasın. O yüzden köylerimizi ve köylerimizdeki sosyal hayatın gelişmesine büyük önem veriyoruz. İnanın sizden daha çok dertleniyor, daha çok çaba sarf ediyoruz. Yapamayacağımız işleri anlatmayız. Böyle bir felsefemiz yok. Bu raya da seçim için gelmedik. Ama desteklerinizi esirgemezseniz de memnun oluruz" şeklinde konuştu.
Tahnallı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Yılmaz, 18 Mayıs Pazartesi günü Samsunlularla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış törenine de herkesi davet etti.