Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Mart seçiminin ardından kırsal mahallelerde başlattığı beton ve asfalt yol çalışmaları sürüyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışmasıyla vatandaşlar konforlu yola kavuşturuluyor. Alt yapı çalışmalarının yoğun olarak yaşandığı ilçelerden birisi de Türkiye’nin verimli tarım ovalarından birisine sahip olan Bafra. İlçenin bazı kırsal mahallelerinde uzun yıllardır süren toz, toprak ve çamur çilesi, yerini konforlu asfalta bıraktı. Köy grup yolları ve merkezdeki caddeler ise betonla kaplanıyor. Yöre halkı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinden memnun kalırken, Başkan Yılmaz’a ise dua ediyor.
İlçelerin kırsal kesimlerindeki mahallelerde sürdürülen yol, su ve kanalizasyon çalışmalarının yerinde incelemek için sık sık ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafta başı Bafra’nın köylerini dolaşmıştı. Asfalt yol yapımı tamamlanan Örencik ve Karaburç köylerinde yolu inceleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşlarla da sohbet etmişti. Köylerdeki yolları toz, toprak ve çamurdan kurtarmaya kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, Bafralılara Örencik ve Karaburç’u örnek göstermişti. İlçenin tüm köylerini sıcak asfalt, grup yollarını ise betonla kaplayacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bunun için ise biraz zamana ihtiyaçları olduğunu kaydetmişti.
MUHTAR: “GEÇMİŞTE BIRAKIN ASFALTI ÇAKIL BİLE ALAMAZDIK”
Bafra’nın en eski köylerinden biri olan Örencik’in muhtarı Şaban Kurd, köylerinin kurulduğu günden beri asfaltla hiç tanışmadığını anlattı. Çilesini çektikleri yolun asfaltla kaplanmasını büyük bir velinimet olarak gördüklerini ifade eden muhtar Kurd, "Kendimi bildim bileli köyümüzde yol sorunumuz vardı. Asfaltı zaten hiç görmedik. Bırakın asfaltı çakıl bile alamadık. Allah Yusuf Ziya Yılmaz başkanımızdan razı olsun. Köyümüze ömürlük bir hizmet getirdi. Çok memnunuz. Eksikliklerimiz var ama bunların da kısa sürede tamamlanacağına eminiz. Diğer eksikliklerimiz de tamamlandığında inşallah hiç bir sorunumuz kalmayacak. Kendisine minnettarız" dedi.
Karaburç Mahallesi Muhtarı Bülent Aşçı ise asfalt yolun köylerine medeniyeti getirdiğini belirtti. Yolla ilgili geçmişte çok mağduriyetler yaşadıklarını hatırlatan muhtar Aşçı, "Yazın toz toprak, kışın ise çamur sebebiyle çok sıkıntı çektik. Bu zamana kadar böyle hizmet hiç görmemiştik. 30 yıl önce mahallemizin küçük bir kesimi asfaltlanmıştı. O gün bu gündür perişandık. Şimdi merkezde yol problemimiz kalmadı. Sokak araları ise zamanla mutlaka yapılacaktır. Mahallemiz çok güzel ve çok temiz oldu. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a ve daire amirlerine teşekkür ediyoruz. Başkanımızın performansını ve başarılarını da takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Karaburç’ta bin 850 metre yol için 555 bin TL, Örencik’te de bin 800 metre yol için 540 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Bunun yanında 24 mahallenin yararlanacağı 22 kilometrelik sathi kaplama asfalt yol çalışması yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı, alt yapıları dahil 2 milyon 200 bin TL harcayacak. Dedeli Mahallesi’nde 2 kilometre 400 metre uzunluğundaki yolu betonla kaplayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu yatırım için 481 bin TL ödeyecek.
Bafra ilçesinde yapımı başlayan ve başlayacak diğer yol ve alt yapı çalışmaları ise şöyle: Yörgüç Mahallesi içinde yapımı devam eden 1 km uzunluğundaki beton yol çalışması, önümüzdeki ay sona erecek. Maliyeti ise 170 bin TL. Kuşçular ve bağlı mahallelerin bin 750 metrelik grup yolu 525 bin TL’lik yatırımla sıcak asfalta kavuşacak. Koşu Mahallesi’ndeki 750 metrelik grup yol kesimine 225 bin TL’lik maliyetle sıcak asfalt, haziran ayındaki sathi kaplama sezonunda da Gerzeliler, Gümüşyaprak, Tepecik, Sarıçevre, Dikencik, Gökçesu, Sürmeli, Uluağaç, Çalköy, Sarıkaya, Sarıköy ve Sahilkent Mahallelerinin yararlanacağı 24 kilometrelik yol, 2 milyon 40 bin TL’lik yatırımla sathi kaplama dökülecek.
Düzköy, Selemelik, Hıdırellez, Yağmurca ve Uluağaç Mahallelerindeki 5 bin 200 metrelik beton yol inşaatının ihalesi ise yapıldı. Bu çalışma için de 884 bin TL harcanacak. Ayrıca Akalan, Şahinkaya, Elalan, Gökalan, Yenialan ve Sarpım Mahallelerinin faydalanacağı 2 kilometre uzundaki beton yol ise 340 bin TL’ye mal olacak. Bafra merkezindeki Ali Kale Caddesi’ndeki beton kaplama çalışması tamamlanırken, üzeri sıcak asfaltla kaplanacak. 2 kilometre uzundaki yolun 760 metrelik kısmı haftaya tamamlanıp trafiğe açılacak. Bafra Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 kilometrelik yolun ihalesi yapılırken, inşaatına ise kısa sürede başlanması bekleniyor. İlçede sürdürülen diğer alt yapı hizmetlerinden Dededağı Mahallesi’ndeki halı saha yatırımı için 377 bin TL harcayan Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak üzerinde kara yolundan denize doğru 7 kilometre 200 metre uzunluğundaki köprü ihalesini ise 25 Mayıs’ta yapacak.