Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nin kış ve kayak turizmi bakımından en önemli merkezi olan Ladik’in alt yapısını da tamamen yeniliyor.
Turistik ilçenin yol ve alt yapı sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, çamurlu yolları asfalta, susuz mahalleleri de suya kavuşturuyor. Son 1 yılda ilçe alt yapıya 6 milyon TL para harcayan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
17 bin kişinin yaşadığı ilçede yapılanan, Ladik Fen İşleri Şube Müdürlüğü ve SASKİ Ladik Şube Müdürlüğü personelini en etkin ve verimli şekilde senkronize eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, 11’i merkez toplam 67 mahalleli ilçede ayak basmadığı yer bırakmadı. Bütünşehir Yasası’yla birlikte ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde fizibilite çalışmalarını hızla tamamlayan Ladik Fen İşleri Şube Müdürlüğü ve SASKİ Ladik Şube Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar görülmemiş hizmete imza atıyor. Projelendirilen çalışmaların da hayata geçmesiyle Ladik, hem üst hem de alt yapısıyla turizmde daha iddialı bir vizyona sahip olacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarıyla günden güne değişen Ladik’te Fen İşleri Daire Başkanlığı, 30 Mart seçimlerinden 2015 yılı başına kadar geçen 8 aylık süreçte ilçede yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. 1 Ocak 2015 - 4 Haziran 2015 tarihleri arasında da Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırım miktarı 2 milyon TL’yi geçti. Birçok projeyi yatırım planına alan belediye, bunlar için de 4 milyon 203 bin 419 TL bütçe ayırdı. Toplamda ise Ladik’e Fen İşleri Şube Müdürlüğü, 1.5 yıl içinde 10 milyon 203 bin TL yatırım yapmış olacak.
Geçen yıl 5 mahallede 10 km uzunluğunda sathi kaplama ve 3 mahallede 5 km uzunluğunda beton yol inşaatını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, son 6 aylık süreçte ise 7 mahallede 8 kilometre asfalt sıcak karışım kaplama ve 4 mahallede 3 kilometrelik beton yol çalışması gerçekleştirdi. Bunun dışında 11 milyon metreküp asfalt yama, 6 bin 321 metrekare parke yol, 25 milyon metreküp kazı, 35 milyon metreküp dolgu ve 7.5 milyon metreküp temel çalışması yapan Fen İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Ladik Meydanı çevre düzeni ve rekreasyon çalışmasını ise tamamlamak üzere. Yollardaki yama ve kenar dolgu faaliyetlerine devam eden Büyükşehir belediyesi, gelecek yıl çok sayıda mahallede 8 km beton ve 6 km asfalt sıcak karışım yol yapacak.
8 MAHALLENİN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
SASKİ Ladik İlçe Müdürlüğü de içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı çalışmalarıyla Ladik’i daha yaşanabilir bir ilçeye dönüştürüyor. 8 mahallede gerçekleştirilen içme suyu çalışmalarını tamamlayan SASKİ, 9 km 300 metre boru döşedi. Karaabdal-Alıçlı ve Kabacagöz Mahallelerinin içme suyu inşaatı ise devam ediyor. 41 adet su abone ve 10 adet ana boru şebeke arızasını gideren SASKİ, kanalizasyon çalışmalarında da başarılı bir performans sergiliyor. İlçenin 1871’de yapılan kanalizasyon alt yapısını 1 yılda yüzde 30 oranında yenileyen şube müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar 39 mahallede kanalizasyon çalışması yaptı. İlçede atık su arıtma tesisi inşaatına da kısa süre içinde başlanacak.
YOL VE SU MAHALLELERİN KONFORUN ARTIRDI
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve SASKİ Genel Müdürlüğü’nün alt yapı çalışmaları, ilçe halkındaki memnuniyeti giderek artırıyor. Yaşam konforunun yükseldiği ilçede Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını değerlendiren muhtarlar, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a dua ettiler.
Aşağı Gölyazı Mahallesi Muhtarı Bekir Hançer, asfalt yol sayesinde mahallesinin tertemiz olduğunu söyledi. Yıllardır çektikleri yol çilesinin sona ermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden muhtar Hançer, "Yolumuz büyükşehir belediyesinden önce berbat haldeydi. Alt yapımız ise hiç yoktu. Yatırım nedir bilmiyorduk. Şimdi ise her şey değişti. Yolumuz yapıldı. Mahallemize medeniyet geldi. Mahallemiz tertemiz oldu. Müdür arkadaşlarımız da sağ olsun bir dediğimizi iki etmiyor. Eksikliklerimiz var ama çalışmalar inşallah bu şekilde devam eder" dedi.
400 nüfusun yaşadığı Bolat Mahallesi Muhtarı Kemal Kırbıyık, yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Kırbıyık, "10 yıl önce böylesine büyük bir yatırım geleceğini, yollarımızın asfalt olacağını hayal dahi edemezdik. En ufak sıkıntımızın çözümü bile aylar alıyordu. Şimdi ise büyük fark var. Yolu asfaltlanmış bir mahallede yaşıyoruz. Bundan daha güzel ne olabilir. ’Alo’ dediğimizde hemen yardımımıza koşan bir Büyükşehir kadrosu var. Çok memnunuz. Allah’a şükürler olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başka olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Tatlıcak Mahallesi Muhtarı Seyfettin Özcan ise 2.5 kilometrelik beton yolun 15 mahallenin çehresini değiştirdiğini kaydetti. Muhtar Özcan, "Daha önce yolumuz bozuk ve stabilizeydi. Yaya olarak dahi yürümekte zorluk çekiyorduk. Şimdi otoban gibi. Fen İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, çok titiz ve azimli çalıştı. Bir sıkıntımız olduğunda hemen müdahale edip her türlü imkanı sağlıyorlar. Bundan daha güzel bir hizmet anlayışı olamaz. Allah sebep olanlardan razı olsun. Beton yolumuzun devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.