Canik Başalan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, resim becerilerini açtıkları sergiyle görücüye çıkardı.
"El ele geleceğe" projesi kapsamında çocukların sosyal ve ahlaki gelişimlerine yardımcı olmak, aynı zamanda pozitif bakış açısı sağlayarak mutluluk ve başarılarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen resim sergisinde öğrenciler, duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıttı. Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkaran sergideki resimler oldukça beğeni kazandı.
Okulda düzenlenen serginin açılışını Canik Belediye Başkanı Osman Genç gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Genç, "Yaptığımız tüm hizmetler çocuklarımıza daha iyi yaşam koşulları oluşturmak, iyi bir gelecek sunmak içindir. Çünkü çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Çocuklarımız, en kıymetli varlıklarımız, geleceği görmemizi sağlayan pencerelerimizdir. Bu bilinçle ailelerimizin yapı taşını oluşturan yavrularımıza daha aydınlık bir gelecek sunmak için çalışıyoruz" dedi.
TOPLUMUN EN ÖNEMLİ BİREYLERİ
Bir çocuğu eğitmenin o ülkenin kaderini belirleyeceğini belirten Genç, "Çünkü çocuk, bugünün, yarını; yarının umududur. Çocuklarımız toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bize göre, bir çocuğun kendisini o şehrin ev sahibi olarak görmesi için ilk yapılması gereken şey, şehrin ona sunduğu imkanları artırmaktır. Eğer şehir, sosyal, ekonomik ve kültürel olarak o çocuğu ne kadar kuşatırsa o çocuk da şehri kendi evinin geleceği olarak görür. Sizlere sunulacak en güzel şeylerden biri, güven içinde oynayabileceğiniz sokaklardır. Biz bunun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
Serginin açılışının ardından Başkan Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Okul Müdürü Ergin Zorlu ile birlikte öğrencilerinin resim çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, başarılı eserler ortaya koyan çocukları tebrik etti.
Başkan Genç, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen İmam-Hatip Günleri etkinliğine de katıldı. Burada stantları tek tek gezen Genç, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Ayrıca Başkan Genç Havza İmam Hatip Lisesi standında ebru sanatını icra etti.