Canik Belediyesi’nce Gölalan ve İmamlar Mahallelerindeki camilerde yapılan çevre düzenlemeleri düzenlenen törenle açıldı.
Canik Belediyesi, ilçe genelindeki camilerin çevresini baştan aşağı yeniliyor. Belediye tarafından Gölalan ve İmamlar Mahallesi camilerinde açılışlar yapıldı. Üçpınar Mahallesi’nde de cami temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, meclis üyeleri, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
YENİ MEDENİYET TASAVVURU
Açılış törenlerinde konuşan Başkan Osman Genç, camilerin sadece namaz kılınan ibadethane değil, aynı zamanda birer eğitim yuvası olduğuna dikkat çekti. Belediye olarak özellikle ilçeye yeni bağlanan mahallelerdeki okullarda çevre düzenlemeleri ve tadilatlar yaptıklarını ve öğrencilere daha iyi eğitim imkanları sunduklarını belirten Genç, "Camilerimiz de halkımızın buluşma noktası. Geçmişimizde camilerimiz insanların sohbet ettiği, Kur’an öğrendiği, birer eğitim yeridir. Biz de bu inançla yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde tıpkı okullarımız gibi camilerimizin de çevresini düzenliyoruz" dedi.
MAHALLELERE SİBYAN OKULU VE HANIMLAR KONAĞI
Bir şehrin geleceği için eğitim yuvalarının ve ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, "Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okullar da camilerde birer eğitim yuvası olarak önemlidir. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. İnşallah mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanımlar Konağı da yapacağız. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Aile mutlu olursa şehir mutlu olur. Yaptığımız her şey geleceğimiz için" diye konuştu.
Mahalle muhtarları da, okul ve camilere yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür ederek, plaket verdi.