Bafra Sosyal ve Kültürel Kalkınma Vakfı (BAKAV) Türk Sanat Müziği Korosu, ’Yaza Merhaba’ konserlerinin 5’incisini Canik’te verdi.
BAKAV Türk Sanat Müziği Korosu’nun Canik Kültür Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yaza Merhaba’ konseri şef Cemalettin Demir yönetiminde gerçekleşti. Türk sanat müziğinin dillerden düşmeyen eserleri, zaman zaman duygusal anlara neden olurken, zaman da dinleyicileri coşturdu. Uşşak, rast, hüzzam, hicaz, mahur, muhayyer kürdi, kürdi, kürdi hicazkar ve nihavend makamlarında Türk sanat müziğinin sevilen eserleri, solistler ve koro tarafından seslendirildi. Söylenen eserlere zaman zaman dinleyiciler de eşlik etti, koroyu ayakta alkışladı. 22 koro üyesi solist ve 24 orkestra ekibinin iki bölüm halinde görev yaptığı gecede sanatçılar büyük alkış aldı.
SANATA VE SANATÇIYA DESTEK
Konser sonunda koro adına şef Cemalettin Demir, desteklerinden dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’ya üzerinde Bafra Köprüsü’nün yer aldığı birer tablo hediye etti. Başkan Genç, Koro Şefi Cemalettin Demir ve koro üyelerine çiçek verdi. Canik’i kültür ve sanat merkezi haline dönüştürdüklerini belirten Başkan Genç, "Sanata ve sanatçıya desteğim bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” dedi.
Konsere Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, BAKAV yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
HİZMET BİNASINA HAYRAN KALDILAR
Konser öncesi BAKAV Yöneticileri ve Türk Sanat Müziği Korosu sanatçıları, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyaret sonrası, misafirler Canik Belediyesi hizmet binasını da gezdi. Ay-yıldızlı görünümüyle dünü, bugünü ve yarını yansıtan binanın içerisinde bulunan ve Türkiye’de tek olan Proje Geliştirme Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi, Aile Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi ve Hukuk Birimi’ni beğenen BAKAV yöneticileri, yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Başkan Genç’i tebrik etti.