Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği kapsamında "Şifa Veren Ellere Büyük Vefa" adı altında bir program düzenlendi.
Çarşamba İlçe sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, İlçe Sağlık Müdürü Ülkü Yıldırım, hastane doktorları ve sağlık çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören meslekte 20-30-40 yılını dolduran tüm Çarşambalı doktorların slayt gösterisi tanıtımıyla devam etti. Özellikle vefat eden ve yaşayan eski Çarşambalı doktorlar anılarak ailelerine plaket verildi. Plaket verilirken duygusal anlar yaşandı. Ayrıca Çarşamba Devlet Hastanesi’nde görev yapmakta olan emektar doktorlara plaketleri takdim edildi.
Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Bilgin günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, Çarşamba ilçesine hizmet etmiş ve etmeye devam eden hekimlere şükranlarını belirtti.
Çarşamba Belediyesi Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun Devlet Hastanesi eski başhekimi olan ve vefat eden Dr. Erol Uysal’ın adının ilçede bir caddeye verileceği söyledi.
Meslekte 20-30-40 yılını dolduran hekimlere de Çarşamba Kaymakamı Yıldız, tarafından Teşekkür belgesi ve plaket verildi. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız yaptığı konuşmada, Çarşamba Devlet Hastanesi’nde çalışmış ve çalışmakta olan hekimlere teşekkür ederken, Çarşamba ilçesinin gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu, örnek şehir olması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.