Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan İlçe Halk Kütüphanesi, ilçe vatandaşı tarafından genç-yaşlı her kesim tarafından büyük bir rağbet görüyor.
Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi’nin 2014 yılında Kütüphan-e Projesi kapsamında 78 kütüphaneden birisi olmasının ardından, kütüphane personeli ilçe halkını Kütüphane ile buluşturuyor.
Kütüphane Memuru Erol Akarslan yaptığı açıklamada, “2014 yılında Kütüphan-e Türkiye Projesi 78 üye kütüphanesinden birisi olduğumuzda bu projenin kütüphanemize ve kendimize yeni ufuklar açabileceği konusunda hiçbir fikrimiz yoktu. Projenin daha önceden dünyanın diğer ülkelerinde uygulanması ve arkasında Küresel Kütüphanecilik Girişimi gibi büyük bir desteğin olması tabii ki önemliydi. Ama asıl önemli olan kütüphaneleri yaşamın dinamik, canlı bir parçasına dönüştürme çabalarında aktif olarak görev alabilmemizdi. 2014 yılı başında kütüphanemizi ve kütüphanemizde düzenlenecek eğitimleri, etkinlikleri tanıtma amacıyla kendimize bir yol haritası belirledik. Proje yürütücülerimiz bize kendimizi özel ve önemli hissettirdiğinden bizde ulaşmaya çalıştığımız hedef kitlenin kendini özel hissetmesini sağlayacaktık. Bu nedenle kütüphane tanıtım çalışmalarında Çarşamba’daki dezavantajlı gruplara özellikle emekli, üniversite mezunları, işsiz gençler gibi kendimizin belirlediği özel hedef kitlelerimize ulaşmaya çalıştık. Kütüphane olarak projemizi sivil toplum kurumlarına, resmi kurumlara ve okul müdürlerini ziyaret etmek suretiyle tanıtımını yaptık. Ayrıca proje çalışmalarını yerel basın aracılığıyla Çarşamba halkına duyurmaya çalıştık” diye konuştu.
Tanıtım çalışmasını sosyal medya aracılığıyla diğer üye kütüphaneler ve vatandaşlarla paylaştıklarını belirten Erol Akarslan, “Çarşambalı vatandaşlarımızın gözünde kütüphane, alışılmışın dışında çaba gösteren bir kuruma dönüştü. Kütüphanenin okuyucu profili değişmeye ve artmaya başladı. Eğitimlerimiz sayesinde birçok ilkleri yaşadık ve okuyucularımızın hayatlarında güzel bir renk olmayı başarabildik. Diğer kamu çalışanları, çeşitli dernek üyeleri toplu gruplar halinde kütüphanemizi ziyaret etmeye başladılar” şeklinde konuştu.