Samsunlu Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, ’bir hekim olarak reçetem sevgi’ diye yola çıkarak, "İnadım Aşk İnadım Şiir" adlı şiir kitabı çıkardı.
"Sevgisizliğin tavan yaptığı bir ortamda, bir hekim olarak bu sorunu ancak sevgiyi çoğaltarak aşabileceğimize inanıyorum" diyen Dr. M. Emin Dinççağ, "Sevgisizliğin, şiddetin tedavisi insanları sevgiye çağırmaktır. Sevgiyi çoğaltmak, hayata sevgi ile bakabilmek, herkesi kucaklamak, olumsuz üşenmemek,insanları anlamaya çalışmak ve hoşgörü çok gereklidir. onun için 11.inci kitabımın adını ’İnadım Aşk, İnadım Şiir’ koydum. Sevginin olduğu dünyada ekonomik sıkıntılar aşılır. Dayanışma ve yardımlaşma, kaynakların adaletli dağıtımı sayesinde dünya nefes alır, şiddet ve sevgisizlik son bulur. Bu gün şiddetin sebebi, maddiyatçı bir dünya ve çıkarlarımızı her şeyin üzerinde gören anlayıştır. Ne zaman sevgi her şeyin üstünde görülür, ne zaman sevgiyi çoğaltmak için hepimiz görev alırız, o zaman daha sevgi dolu bir dünya ile karşılaşacağız" dedi.
Anne, baba, vatandaş, okumuş, okumamış, akademisyen, din adamı, kamu görevlisi, sivil toplum örgütü yöneticisi herkesin şiddetin azalması için daha çok çaba göstermesi gerektiğini hatırlatan Dr. Dinççağ, "Sanat, topluma en iyi mesaj verme yoludur. Kitabım bu anlamda herkesi, sevgi konusunda daha çok düşünmeye ve bir şeyler yapmaya çağırıyor. Kadın cinayetlerini önleyebilmek, üniversitelerimizdeki çatışmayı önlemek, futbol takımına silahlı saldırıları yaşamamak için toplumun daha çok çaba göstermesi gereklidir. Hepimiz ilgi alanımızda bu konuda çaba göstermeliyiz. Gerçekten bu konuda acil bir şeyler yapmamız gerekir. Ben hekim olarak şiddetin, kavganın, olumsuzlukların reçetesini sevgi olarak görüyorum ve bu konuda toplumu bir şeyler yapmaya çağırıyorum. Bir nebze işe yarayacaksa ne mutlu" diye konuştu.