Canik Belediye Başkanı Osman Genç, camilerin tıpkı eskiden olduğu gibi ibadetin yanı sıra eğitim ve insanların bir araya gelip hasbihal edebilecekleri yerler haline dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, “Yaptığımız bütün bu düzenlemeler, bu amaca hizmet etmektedir. Medeniyetimizi yeniden inşa ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Yasası ile ilçeye yeni bağlanan mahallelerde okul ve camilerde hummalı bir çalışma içerisine giren Canik Belediyesi, baştan aşağı yenilediği eğitim yuvalarının ardından şimdi de cami çevrelerini elden geçiriyor. Camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini belirten Başkan Osman Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu belirterek, yeniden medeniyeti inşa ettiklerini söyledi.
3 CAMİ DÜZENLEMESİ DAHA AÇILDI
Daha önce 2 camide yapılan çevre düzenlemelerinin açılışını gerçekleştiren Canik Belediyesi, son olarak Gökçepınar Merkez Camii, Güneştepe Camii ve Sarıbıyık Mahallesi Camii’nde yapılan çevre düzenlemelerini hizmete açtı. Vatandaşların büyük beğenisini kazanan düzenlemelerin açılışlarına Başkan Osman Genç’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Adayları Çiğdem Karaaslan, Av. Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
CAMİLER DE EĞİTİM YUVASI
Açılış törenlerinde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni mahallelerdeki okulların tadilatlarını gerçekleştirdiklerini ve öğrencilerin daha sağlıklı mekanlarda eğitim almalarını sağladıklarını belirterek, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek" diye konuştu.
MANEVİ DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN ŞEHİR
Yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde milli ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe koşan bir şehir hedeflediklerine vurgu yapan Genç, "Eğitim sadece okulda olmaz. Biz Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza daha iyi eğitim imkanları oluştururken, işin içine anne-babalarımızı da katıyoruz. Şimdi bununla da yetinmedik, camilerimizi de eğitim mekanları haline getiriyoruz. Yani ilçemizde topyekun bir eğitim söz konusu. Yaptığımız düzenlemelerle camilerimize gelen insanlarımız artık camiye gelip namazını kılıp gitmeyecek, daha güzel mekanlarda sohbet edecekler, yeni şeyler öğrenecekler. Yaptığımız çevre düzenlemeleri hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’NİN GELECEK SEÇİMİ
Başkan Genç, şunları söyledi: “7 Haziran milletin dış güçlere karşı milli bir duruş göstereceği gündür. Bu seçim Türkiye’nin seçimidir. Halkımız verecekleri oylarla geleceğimizi şekillendirecek. Yeni Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ilerlerken, aziz milletimiz Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmaması için ittifak yapanlara karşı en güzel cevabı sandıkta verecektir. Halkımız eski Türkiye’yi ve yeni Türkiye’yi çok iyi bilmektedir.”
CANİK, FARKINI HİSSETTİRİYOR
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, Canik’in her alanda farkını hissettirdiğini belirtirken, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik’te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Sarıbıyık Muhtarı Nihat Durmuş da, camilere ve mahallelere yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Başkan Genç ve beraberindekiler camilerde yapılan düzenlemelerin açılışını gerçekleştirdi.