Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz şehrimizin sadece fiziki çehresini değiştirmiyoruz. İnsanların hayatlarına dokunan projeler üretiyor, kültürel çalışmalarla şehrimize kimlik kazandırıyoruz. Samsun’da kültür ve sanat faaliyetlerinde çıtayı çok yükseğe çıkardık" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, davetli olarak gittiği Kavak İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Kavak Özel Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin misafiri oldu. İlk önce Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Genç, burada Merkez Müdürü Yusuf Tanrıöven’den çalışmalar hakkında bilgi aldı ve daha sonra kursları gezerek, kursiyerlerin el işi göz nuru çalışmalarını inceledi. Burada kursiyerlerle sohbet eden Genç, anaokulu öğrencileri ve engelli çocuk kursiyerlerle de yakından ilgilendi.
ENGELLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU
Başkan Genç’in bir sonraki durağı ise Özel Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nun eşi Narin Hanım ile AK Parti Kavak Teşkilat Başkanı Üzeyir Etli ile AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Çelik’in de bulunduğu ziyarette engelli çocuklarla sohbet eden ve çalışmalarını inceleyen Genç, çocuklarla fotoğraf çektirdi ve içinde Mavi Marmara kumbarasının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi. Başkan Genç, Mavi Marmara kumbarasına çocuklarla birlikte para da attı.
“EĞİTİMİN HER ALANINA DESTEK OLUYORUZ”
Okul öncesi eğitimin geleceğin Türkiye’sini belirleyecek en önemli eğitim aşaması olduğuna işaret eden Başkan Osman Genç, "Belediye olarak eğitimin her alanına destekçi oluyoruz. Eğitim hayatımızın bir parçası. Dünya sürekli hareket halinde olduğu için biz de kendimizi buna göre adapte etmeliyiz ve kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. ’İki günü eşit olan zarardadır’ diye bir hadis var. Bu nedenle bizler de sürekli kendimizi yenilemek durumundayız. Sizlerin yaptığı bu işler gerçekten kayda değer işler. Bu nedenle sizleri tebrik ediyorum" dedi.
“ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE ÇIKARDIK”
Eğitimden sağlığa, kültür sanattan altyapıya belediyenin görevleri arasında yer alan ve görevleri arasında yer almayan birçok proje ürettiklerinin altını çizen Başkan Genç, "Biz bu kentin sadece fiziki çehresini değiştirmiyoruz. Belediye Başkanlığı sadece yol yapmak, yeşil alan düzenlemek, spor tesisi inşa etmek değildir. Önemli olan sosyal belediyeciliği de ön plana çıkarmaktır. İnsanların hayatlarına dokunan projeler üretiyor, kültürel çalışmalarla şehrimize kimlik kazandırıyoruz. Şehrimizde kültür ve sanat faaliyetlerinde çıtayı çok yükseğe çıkardık" diye konuştu.
GENÇ’TEN SARICAOĞLU’NA ZİYARET
Öte yandan Başkan Genç, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’nu da ziyaret etti. Kavak Belediyesi Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette Sarıcaoğlu ile sohbet eden Başkan Genç, Samsun’un 17 ilçesinin farklı potansiyelleriyle ayrı ayrı öneme sahip olduğunu belirtti. Sarıcaoğlu da, ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür etti.