Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mavi Marmara’nın Filistin yolculuğu tüm mazlum coğrafyaların özgürlük yolculuğudur" dedi.
Canik Belediyesi tarafından insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarak Samsun’a gelen Mavi Marmara Gemisi, 6. günde de Mazlum Coğrafyalar Müzesi ve düzenlenen konferanslarla insanları kendine çekmeye devam etti. Ziyaretçilere Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de eşlik ettiği Mavi Marmara Gemisi’nde Prof. Dr. Şaban Sağlık "İstiklal Marşı’nın Kabulü" konulu konferans verirken, Dr. Hamit Yoldaş da "Afganistan’da İnsan Hakları ve İhlalleri" konulu konferansta mazlum coğrafyalardan biri olan Afganistan’ı anlattı.
BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİ
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı’nın kabulü konferansının böyle bir günde düzenlenmesinin daha bir anlam kazandığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “İstiklal Marşı’nı yazdıran ruhla insanlık ve özgürlüğün simgesi olan Mavi Marmara ruhunun aynı olduğuna işaret etti. Genç, "Mavi Marmara’nın Filistin yolculuğu tüm mazlum coğrafyaların özgürlük yolculuğudur. İstiklal Marşımız ise bağımsızlığımızın simgesidir. 2071 hedefi içerisinde Mavi Marmara ruhu ile bağımsızlık beyannamemiz olan İstiklal Marşımızı yazdıran ruhu özümseyen ve İslam medeniyeti algısıyla, değerlerini bilen bir gençlik yetiştirmek tek arzumuz" diye konuştu.
DEĞERLERİ ÖZÜMSEYEN BİR GENÇLİK
Mavi Marmara Gemisi’ni 6 gündür Samsun’da ağırladıklarını ve her gün vatandaşlarla olduğunu belirten Genç, "Öğrencilerimizle, gelen ziyaretçilerle bir araya geliyorum. Heyecanları görülmeye değer. Gençlerimizin gemiye ilgisi beni oldukça mutlu etti. Amacımız da tam olarak buydu. Bütün arzumuz Mavi Marmara ruhunu gelecek nesillere aktaracak şekilde anlayan ve yaşayan bir gençlik. Gençlerimize, İstiklal Marşımızı yazdıran ruhla, aynı zamanda Çanakkale ve Mavi Marmara ruhunu aşılatmak istedik. Çünkü bunu sağladığımızda geleceğimiz sağlam ellerde demektir" şeklinde konuştu.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve manevi değerlerini özümseyen bir gençlikle, 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda geleceğe emin adımlarla ilerlediğini de ifade eden Başkan Genç, sözlerini şöyle tamladı: "İstiklal Marşımızı yazan şair ve fikir adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."