AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Samsun’a son 13 yılda 308 milyon TL’lik enerji yatırımı yaptık” dedi.
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel enerji alanında yapılan yeniliklere dikkat çekerek, Türkiye’de 2002 yılında sadece 9 ilde doğalgaz varken 2014 yılında 74 ili doğalgaz ile tanıştırdıklarını ve Samsun’un bu illerin başında geldiğini belirtti.
Ülkenin artan enerji talebini dikkate aldıklarını ifade eden Göksel, “Denenmemiş enerji çözümlerine yöneliyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyor, yurt içi enerji üretimini artırıyoruz. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz. Enerji sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi artmaya devam ediyor. Madencilik, petrol ve doğalgaz sektörlerinde yatırımların önü açılarak terk edilmiş sektörler de canlandırıldı. 2002 yılında Samsun’da madencilik sektörüne 896 Bin TL yatırım yapılmışken 2014 yılına kadar 1,82 milyon TL’lik madencilik yatırımı yaptık. 2002 yılında petrol ve doğalgaz sektörüne hiç yatırım yapılmamışken 2014 yılına kadar toplam yatırım tutarını 159 milyon TL’ye ulaştırdık. Samsun’da elektrik sektörü yatırımları 2002 yılında 6,3 milyon TL iken 2014 yılına kadar toplam 325 milyon TL yatırım yapıldı. Samsun’da son on üç yılda yapılan toplam kamu yatırımı 308 milyon TL’ye ulaştı. Dağıtım şirketlerinin yatırımıyla beraber toplam olarak Samsun’da 486 milyon TL yatırım yapıldı” şeklinde konuştu.
Vatandaşların temiz hava ve kaliteli ısınma ihtiyacını gidermek için doğalgaz yatırımlarına önem verdiklerini söyleyen Göksel, “2002 yılında yalnızca 9 ilimiz doğalgazdan faydalanıyorken 2014 yılında bu sayıyı 74’e ulaştırdık. Samsun merkez nüfusunun yüzde 65’inden fazlasına doğalgaz arzı sağlandı” diye konuştu.