SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, doğal gazın konut ve sanayide en ucuz yakıt olma özelliğini korumaya devam ettiğini, verilere göre doğal gazın kömür, odun ve elektrik olmak üzere 4 enerji türünün en avantajlısı olduğunu söyledi.
Samsun’daki doğal gaz faaliyetlerini sürdüren SAMGAZ, 2015 yılı konut yakıt karşılaştırma tablolarını açıkladı. Buna göre doğal gaz; kömür, doğal gaz, odun ve elektrik olmak üzere 4 enerji türünün en avantajlısı olduğu açıklandı.
DOĞAL GAZ BAĞLANTI ÜCRETLERİNDE 6 TAKSİT DÖNEMİ
Samsun’da doğal gaz kullanan aboneler üzerinde yapılan incelemelerde yıllık ortalama tüketimin bin m3 olduğunu belirten SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe, “Bu tüketimin büyük bir kısmının ise 3 - 4 ayda gerçekleştirildiği dikkatleri çekmektedir. Özellikle ocak ve sıcak su kullanımlarında doğal gazın en ekonomik yakıt olduğunu söyleyebiliriz. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da bağlantı bedeline başlatılan taksit kampanyası, Haziran ayına kadar 6 taksit, Haziran ayından sonra gerçekleşecek olan işlemlerde ise 31 Aralık 2015 tarihine kadar tahsilatlar tamamlanacak şekilde yıl sonuna kadar kalan ay sayısı göre azalacaktır. Bu uygulama ile hedefimiz öncelikli olarak müşteri memnuniyetini arttırmaktır. Bağlantı işlemi için bekleyen dar gelirli vatandaşlarımızı bir an önce sisteme dahil etmek, yatırım döneminde bağlantı işlemini cazip hale getirerek doğal gaz kullanımına geçilmesini sağlamak, mümkün mertebede yatırım bölgesindeki sokaklarda doğal gaz servis kutularının montajını tamamlamak, kiracı potansiyelinin bu avantajdan faydalanmasını sağlamak hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.
ONLİNE YAPI TAMAMLANDI
Vatandaşların yoğun olarak yeni yatırım bölgeleri ile ilgili bilgi talep ettiklerini ifade eden Göktepe, “Yatırım programımız nisan ayı itibariyle başlamış olup listeler abone merkezimiz ile internet sitemizde yayınlanmaktadır. Daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla 2015 yılı itibariyle yazılım noktasında ciddi geliştirmeler yaptık. Şirketimiz genelinde gerçekleştirilen bütün faaliyetlerin anlık olarak kayıt altına alınabilmesi ayrıca takip edilebilmesi amacıyla online sistemler için alt yapı işlemlerimiz tamamlanmıştır. Anlaşmalı ödeme noktalarımız arasında yer alan faturamatik bayileri ile PTT iş yerleri online olarak fatura işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Abonelerimiz ödemelerini bu kurumlar aracılığı ile rahatlıkla yapabilirler” diye konuştu.
DOĞAL GAZ HEM ÇEVRECİ HEM DE TASARRUFLU BİR YAKITTIR
Çevreci bir enerji kaynağı olan doğal gazın verimli bir yakıt olmasının yanı sıra enerji tasarrufu da sağladığına değinen Göktepe, “Doğal gaz çevreci bir enerji kaynağıdır. Havayı kirletici kükürt oksitleri ve karbon tanecikleri gibi atık maddeler meydana getirmez. Dünyada kullanımı hızla yaygınlaşan doğal gazın, yüksek ısıl değeri ve diğer nitelikleriyle önemli bir tercihe dönüşmektedir. Birçok özelliği bünyesinde barındıran doğal gazın tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de kullanımı yaygınlaşmaktadır. Amacımız konforlu, çevreci ve ekonomik olan bu yakıtı güvenli bir şekilde halkımızın kullanımına sunmaktır” şeklinde konuştu.