Samsun’un İlkadım ilçesinde kent estetiğini bozan görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan metruk binalar yıkılmaya başlandı.
Samsun’un en eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinde bulunan metruk yapılar İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla yıkılıyor. Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek tespit edilerek, yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor.
Başbakanlık’ta düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında gündeme gelen madde bağımlısı insanların ve yasa dışı işleri meslek haline getirmiş kişilerin mesken tuttuğu metruk yapıların yıkılmasına yönelik çağrıları dikkate alarak çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, Unkapanı Mahallesi’nde bulunan iki metruk binayı alınan güvenlik tedbirleri ile sorunsuz bir şekilde yıktı.
Görüntü kirliliği yapan, çevre sağlığını olumsuz etkileyen, toplum huzurunu bozacak şekilde halkı tedirgin eden metruk yapıları ortadan kaldırdıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,“ Samsun ilk ve en eski yerleşim merkezi olan ilçemizde can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıları gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek tespit ederek güvenli bir şekilde yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Başıboş hayvanların, madde bağımlı insanların ve yasa dışı işleri meslek haline getirmiş kişilerin mesken tuttuğu yapılar halk sağlığını ve güvenliğini önemli derecede tehdit ediyor. Bu konuda metruk yapıları tespit ederek mal sahiplerinin de rızası alındıktan sonra yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz" dedi.
Yıkım için mahalle sakinlerinin de kendilerine destek verdiklerini kaydeden Başkan Tok, “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Vatandaşımızın huzurunu ön planda tutuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, çevrelerinde bu tür binalar varsa bize ulaşmalarıdır. Bu tip tehlike oluşturan binaların bulunduğu mahallelerimizi gerekli yasal işlemlerden sonra temizlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.