İlkadım Belediyesi, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun’un görev yaptığı hastanenin bulunduğu sokağın adını “Dr. Kamil Furtun Sokağı” olarak değiştirme kararı aldı.
İlkadım Belediye Meclisi Haziran ayı 2. toplantısında, geçen günlerde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevi başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun’un adının görev yaptığı hastanenin bulunduğu Civan Sokak’a verme kararı aldı. Ailesinin olurunun alınarak bu kararın verildiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Değerli kardeşimizin eşine bu konu hakkında bilgi verdiğimde ‘şeref duyacaklarını’ söyledi” dedi. Meclis görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.
“ADI DAİMA YAŞATILACAK”
Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’un adının İlkadım’da unutulmayacağını, daima yaşatılacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Geçtiğimiz günlerde görevi başında menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun kardeşimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. İlkadım Belediyesi olarak ailesine gerçekleştirdiğimiz taziye ziyaretinde eşinden aldığımız onay ile birlikte merhum Dr. Kamil Furtun kardeşimizin görev yaptığı hastanenin bulunduğu Civan Sokak’a ‘Dr. Kamil Furtun’ ismini verme kararı aldık. Kendisi sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir dostumuz, kardeşimizdi. Görevi başında hayatını kaybederek şehit olan kardeşimizin adının yaşatılması adına bizler de üzerimize düşeni yaptık. Karar, meclisimizde oy birliği ile kabul edildi. Böylesi anlamlı bir karara imza atmaktan gurur ve onur duyuyorum. Allah, merhum Kamil kardeşimizin mekanını cennet eylesin, ailesine ve yakınlarına sabırlar versin” diye konuştu.