İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadın el emeği satış merkezlerini çoğaltarak internet üzerinden ürün satışını sağlayacak ‘online satış ofisi’ kurmayı ve ev hanımlarına yeni bir gelir kapısı açmayı planladıklarını söyledi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde bayan kursiyerlerle bir araya geldi. AK Parti İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Keskin, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl’ın katıldığı kahvaltıda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kurslara artan ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
"KURSLAR AİLEDE HUZURU TESİS EDİYOR"
Bayanların mesleki anlamda beceri kazanarak sosyalleştiği kurslarının aile içindeki mutluluğa ve huzura kapı açtığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye olarak 5 kültür merkezinde 70’in üzerinde farklı branşta 2 bin 200 kursiyerin eğitime verdiklerini kaydetti. Bayanların aktif bir şekilde yaşam içerisinde rol almasını sağlayan ve aile içersinde huzurun tesisi ile birlikte mesleki yetenek kazandırılan kursların sayısını daha da arttırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, Samsun’da sayısı bakımından mesleki ve beceri kursları en çok kurs eğiten bir belediye olduklarını vurguladı.
“BAYANLAR MESLEK ÖĞRENİYOR”
"İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” sözünden hareketle, her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun düzenledikleri kurslarla daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Tok, “Bu manada Halk Eğitim Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliği ile ev hanımlarına, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan kurslarımızda insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, onları üretebilir hale getiriyoruz. Mesleki anlamda yeterlilik kazanarak üretebilir konum kazanan bayanlarımız el emeklerini kazanca dönüştürmeleri konusunda da katkı sağlıyoruz. Mesleki ve el sanatları kurs sayılarında artış sağlayarak, daha kaliteli verimli kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermekteyiz” dedi.
"BAYANLAR ÜRETTİKLERİNİ SATABİLECEK"
Kadınların sosyal yaşam içersinde aktif bir rol almasını önemsediklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadın istihdamı olarak değerlendirdikleri kadın el emeği satış merkezlerini çoğaltarak internet üzerinden ürün satışını sağlayacak online satış ofisi kurarak birçok ev hanımına yeni gelir kapıları açmak istediklerini ifade etti.
Konuşmanın ardından Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde tüm sınıfları tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bayanların yetenekleri ile ortaya çıkardıkları ürünleri inceledi. Sınıfları gezerek üretilen ürünler hakkında bilgi alan Başkan Tok ve eşi Hatice Tok’a kursiyer ve öğretmenler çeşitli hediyeler takdim etti.
Program sonunda Başkan Tok, Yıldıray Çınar Kültür Merkezi çevresini gezerek incelemelerde bulundu.