Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle tüm hemşire ve ebelerin gününü kutlayarak hemşirenin ‘kız kardeş’ anlamına geldiğini söyledi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı kamu kurumlarını ziyaret ederek orada bulunan tüm hemşire ve ebelerin günlerini kutlayan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, hemşirelerin bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren, hastalık halinde de iyileştirici ve rehabilite edici hizmetleri veren sağlık ekibinin önemli bir üyesi olduğunu söyledi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde sunulabilmesi sağlıkta ekip çalışması ile mümkün olabileceğini belirten Kasapoğlu, “Hemşire, bu ekip hizmetinin en temel ve olmazsa olmaz unsurlarındandır. Hemşirelerin sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yere sahip hemşireler toplumda her zaman saygı görüyor. Hemşire kelimesi ‘kız kardeş’ anlamına gelmektedir. Bu mesleği yapanlar hastalara anne şefkatiyle yaklaşmaktadır. Sağlık hizmetlerinden memnuniyetin artmasında hemşirelerimizin payı büyüktür. Geçmişte sağlık alanında büyük sorunlar yaşandı. Bunları düzeltmeyi hep istedik. O yüzden büyük bir emekle çalışıyoruz. Biz de sizlerle nöbet tutuyoruz. Çocuklarımızın nasıl boy attığını göremedik. Sizler olmasaydınız başaramazdık. Allah razı olsun hepinizden” dedi.
Modern hemşirelik eğitimin önceleri kısa süreli kurslar şeklinde olduğunu fakat günümüzde ise üniversite seviyesine kadar yükseldiğinin altını çizen Kasapoğlu, “Artık dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgili, bilinçli, mesleğin özü ve felsefesini anlayan, uygulayan hemşireler yetiştirilmektedir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında hemşirelik haftası kutlanmaktadır. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar, 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.