Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Samsun Şubesi tarafından Samsun Ensar Vakfı’nda gerçekleştirilen “Aile İçi İletişim” konulu konferans Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’nun sunumu ile gerçekleşti.
Aile içi eğitimde en büyük rol modelin Hz. Peygamber olduğunu söyleyen Kasapoğlu, “Bizlere bugüne kadar örnek gösterilmeye çalışılan Batı modeli örnek olmak yerine adeta çöküntüye sebebiyet vermiştir. Siz aile temelini sağlam oluşturamaz iseniz, evlilik en ufak bir yalpalamada yıkılır. Evlilik Salih ve Salihalardan oluşursa bu evlilik bir ömür boyu değil, ahirette de devam eder. Evlilik bir ömür boyu değil, ebedidir. Sevgi, Allah’ın kadına ve erkeğe vermiş olduğu bir nimettir. Dinen aile içinde ne kadın üstündür ne de erkek. Dinen kadın erkeğe, erkekte kadına emanettir. Yani kadın erkeğe muhtaç, erkek de kadına muhtaçtır. Evlilikte haklı ve haksız aranmamalı. Evlilikte aslolan mutluluktur. En önemlisi eşler birbirinden saygı bekliyorlarsa, birbirlerine saygı gösterecekler” dedi.
Kasapoğlu, son araştırmalara göre Türkiye’de 605 bin resmi evlenme, 425 bin civarında boşanma davası olduğunu, bu verilen rakamlardan 125 bininin boşandığını ifade etti.
Boşanma sebepleri olarak da “şiddet, ekonomik, ilgisizlik ve aile büyüklerinin çiftlere müdahalesi” konularına başlıklar halinde değinen Kasapoğlu, Hz. Peygamber’den verdiği örneklerle aile temellerinin yıkılmaması için herkese iş düştüğünün altını çizdi.
MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar ise Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’na konferanstan dolayı teşekkür etti.