Samsun’da açılan, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin tanıtımı yapıldı.
Canik’te açılan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin tanıtımı basın mensuplarına verilen kahvaltı programıyla başladı. Ardından Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ve Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım bir sunum yaparak genel çalışmalar ve kan merkezi hakkında bilgiler verdiler. Tanıtım toplantısına, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ve Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan ve basın mensupları katıldı. Samsun’da ilk kan merkezinin 9 Eylül 1959’da açıldığını söyleyen Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, tanıtım toplantısını ilk kan merkezinin açılışının yıl dönümünde yaptıklarını ifade etti. İlk kan merkezinin açılışından bu yana Türk Kızılayı’nın birçok faaliyette bulunduğunu belirten Yıldırım, faaliyetlerinin yeni kan merkezi binasında artarak devam edeceğini söyledi. Yıldırım, kan bağışı noktasında 18-65 yaş arası vatandaşların düzenli bir şekilde kan bağışında bulunabileceğini belirtti.
Yeni Bölge Kan Merezi’nin muhteşem bir yapı olduğunu belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ise, " Bu bina, Türk Kızılayının, Türk milletinin eseridir. Bu binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama binamızın işlevsel olabilmesi için içinde kan olası gerekir. Dolayısıyla şifa bekleyen hastalarımıza ulaştırılmak üzere bütün vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum. Türk Kızılayı tamamıyla insan hayatına yönelik hizmetler üretmektedir" dedi.
Toplantının sonunda, Kızılay’ın faaliyetlerinin tanıtımına katkı sağlayan basın mensuplarına teşekkür plaketi takdim edildi.