AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, Gülsan Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti sırasında bir oto tamirhanesinde eline aldığı alet ile araç tamirine yardım etti.
Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, seçim çalışmaları kapsamında İlkadım ve Canik ilçelerinde bir dizi programlar gerçekleştirdi. Kahvaltıda Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, kahvaltı sonrası Birlik başkanı Rasim Kaplan ve ilçelerden gelen arı yetiştiricilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Samsun’un bal üretiminde iddialı olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Köktaş, "İlimizde arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için Gölbeldesi, Armutlu ve Salıpazarı olmak üzere üç adet bal ormanı kuruldu. Arı yetiştiricilerine yönelik hükümetimiz tarafından yapılan yatırım ve desteklemeler sayesinde ülkemiz dünyada bal üretiminde 5. sıradan 2. sıraya yükselmiştir" diyerek arı yetiştiricilerine çalışmalarında başarılar diledi.
Milletvekili adayı Fuat Köktaş, daha sonra Canik ilçesinde Gülsan Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak, İlçe Başkanı Ercan Eler ve ilçe teşkilat üyelerinin de katıldığı programda esnafın sorunlarını dinleyen Milletvekili Adayı Köktaş, eksiklerin olabileceğini, bunların da planlı programlı bir şekilde yapılacağını ifade etti. İş yeri sahipleri, çalışanları ve vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin artık her alanda örnek gösterilen bir ülke haline geldiğini söyledi.
Köktaş, "Bugün Türkiye’nin bayrağı, pasaportu, parası ve ekonomisiyle iftihar edilen bir ülke konumuna yükseldiğini görmekteyiz. İktidarımız ile birlikte milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktı. Yurt dışına iş gücü gönderen Türkiye artık yurt dışından iş kurmak, çalışmak için gelinen bir ülke haline döndü. Eskiden bizim evlatlarımız üniversite için yurt dışına gidiyordu, şimdi gençlerimiz ülkemizdeki üniversitelerde eğitim görüyor. Hatta yurt dışından gelen öğrenciler de ülkemizi tercih ediyorlar. İktidarımızdan önce ülke genelinde 76 üniversitemiz vardı, şu anda meclisimizden geçen kararlarla birlikte hamdolsun üniversite sayımız 191 oldu. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Bununla birlikte son 13 yılda ahşap mobilyalı, bazalı yatak sisteminde, 1 ve 3 kişilik, içerisinde banyo, tuvalet, mini buzdolabı bulunan yurtlar hizmete açtık. Yeni yurtlar engelli öğrencilerin de ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri şekilde projelendirilirken, eski yurtlarda da engelli öğrencilere yönelik fiziki iyileştirmeler yapıldı. Ne demiştik, ‘Onlar Konuşur AK Parti Yapar’ son 13 yıldır milletimizin desteği ile bu hizmetleri yaptık. İnşallah bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz" dedi.