23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın koltuğunu Atakum Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Şebnem Bulgurcuoğlu devraldı. Çiçeği burnunda yeni başkan Bulgurcuoğlu, okullardaki çok amaçlı spor alt yapı eksikliğini gidermek istediğini açıkladı.
Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önemli makamları devralan çocuklar, bu yıl da makam devir teslim töreni ile başkanlık koltuğuna oturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ki konukları ise Atakum Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Hikmet Özkan, müdür yardımcısı Emre Hıroğlu, öğrenci Vahap Topçu, Kağan Ciğer ve Şebnem Bulgurcuoğlu oldu. Ziyarette Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın koltuğuna ise öğrenci Şebnem Bulgurcuoğlu oturdu. Bulgurcuoğlu, koltuğunu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’dan devraldı.
Bayan Başkan, Atakum Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Şebnem Bulgurcuoğlu, okullardaki çok amaçlı spor alt yapı eksikliğini gidermek istediğini söyledi. Okullarda öğrencilerin spor yapabilecekleri fiziki alanların yetersizliğine dikkat çeken Bulgurcuoğlu, engelli vatandaşları da unutmadı. Sosyal mesajları ile dikkatleri üzerine çeken Şebnem Bulgurcuoğlu, "Hiç bir çocuğun savaş mağduru olmadığı, çocukların haklarının çiğnenmediği, demokrasi ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Böyle bir ortam arzuluyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha mutlu olmaları için onlara yönelik aktivitelerin ve projelerin yapılmasını bekliyoruz. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise başkan öğrenciye önemli mesajlarından dolayı teşekkür etti. Engelli vatandaşları çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Vekili Çakır, tüm çocukların barış ve kardeşçe yaşamaları için çalıştıklarının da altını çizdi. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Vekili Çakır, konuklarına okuma seti hediye etti.