AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, AK Parti döneminde çiftçiye 13 yılda nakit 1 milyar 200 milyon liralık rekor bir şekilde hibe desteği verildiğini söyledi.
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, seçim çalışmalarını Vezirköprü ilçesinde sürdürdü. Hasan Basri Kurt, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ve teşkilat üyeleri ile birlikte ilçede esnaf gezisi yaptıktan sonra kırsal mahalleleri dolaştı.
AK Parti döneminde çiftçiye 13 yılda nakit 1 milyar 200 milyon liralık hibe desteği verildiğini belirten Hasan Basri Kurt, “Mazot desteğini de ilk kez AK Parti başlattı. Kimyevi gübre desteğini köylümüze doğrudan ödedik. Hayvancılık, tohum, fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve birçok destekle üretimi teşvik ettik. Samsun’da çiftçimize toplam 74 milyon 200 bin liralık mazot desteği yaptık. 69 milyar 400 milyon liralık gübre, 1 milyar 100 milyon liralıkta toprak analizi desteği ödedik. Samsun’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticimize son 5 yılda toplam 245 milyon lira destek ödemesi yaptık. 2002 yılında 16 milyar lira olan tarımsal kredi kullanım oranı 2014 yılında 383 milyon liraya çıktı. Et ve süt sığırcılığını teşvik ettik. Bu desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.
”BÜYÜK TÜRKİYE DAVASININ PEŞİNDEYİZ”
Hasan Basri Kurt, değişik dönemlerde AK Parti gençlik kollarında görev yapan gençlerle buluştu. Kendisinin de AK Parti İstanbul gençlik kollarında teşkilat başkanlığı yaptığını belirten Kurt, "Zaman zaman hepimizin kişisel kırgınlıkları küskünlükleri olabilir. Ama bu dönem o kırgınlık ve küskünlükleri ortaya çıkarmak değil partimize sımsıkı sarılmak dönemidir. Bu seçimin önemini size anlatmaya gerek yok. Türkiye tarihinin en önemli seçimini yapacak. Biz bir dava partisiyiz. Büyük Türkiye davasının peşindeyiz. Sizlerden isteğim bu davayı öksüz ve sahipsiz bırakmamanız” diye konuştu.