AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, Samsun-Ankara hızlı tren projesinin hükümetin gündeminde olduğunu söyledi.
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Karaçuha da katıldı. Basın mensuplarının ulusal ve yerel konulardaki sorularını cevaplayan sonrasında da gündemle ilgili sohbet eden Kurt, “Samsun’da çok güçlü bir yerel basın var. Siyasetçiler ile gazetecilerin meslek olarak ta çok ortak yönleri var. Her birinizin farklı siyası görüşleri olsa da hepimizin tek bir hedefe var o da daha iyi bir Samsun çok daha iyi bir Türkiye” dedi.
Basın mensuplarının hızlı tren ve Samsun’a yapılacak olan yatırımlar hakkındaki sorularını cevaplayan Kurt, “Hızlı tren artık hükümetin gündeminde. AK Parti bir hizmeti gündemine alırsa o hizmet er ya da geç mutlaka sizlerin hizmetine sunulur. Saatte 350 kilometre hız yapacak olan bir tren ve bunun alt yapısı için gerekli olan çalışmalar Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yakın zamanda yapılmaya başlayacaktır” diye konuştu.