Türk Hava Yolları (THY) Samsun Bölge Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen "Samsun Tanıtım Günleri" Kuveyt’te yapıldı.
THY tarafından organize edilen Antalya, Trabzon, İzmir, Bursa ve Samsun illeri için düzenlenen tanıtım günleri etkinliğine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve ve çok sayıda davetli katıldı.
İlk olarak havalimanında THY Kuveyt Müdürlüğü’nce karşılanan Samsun heyeti akşam yemeğinden sonra ekip olarak şehir turu attılar. Tanıtım etkinliği Orta Doğu’nun ikinci büyük AVM’si olan Aveneus Kuveyt’de yapılırken, Samsun ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yöresel ikramlıklar, kış ve yaz turizminin tanıtımının anlatıldığı el broşürleri gelen ziyaretçilere takdim edildi.
Samsun ile aynı zamanda Bursa, Antalya, İzmir ve Trabzon illerinin de yer aldığı etkinlikte ziyaretçiler Samsun ile ilgili görselleri gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Trabzon ve Bursa illerinin bilinirliğinin yanında en çok ilgi çeken stant Samsun olurken, Samsun’un bu kadar yeşile sahip bir il olmasının artı bir özellik olduğu ziyaretçiler tarafından dile getirildi.
Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı defilesi AVM ziyaretçileri tarafından çok beğenildi. Samsun’a özel olarak THY Samsun Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Kuveyt EvKavf Bakanı Dr.Adil Felah ile ayrı bir görüşme yaparak, Kuveyt ile Samsun arasında kardeş şehir protokolü ile Samsun’da kurulacak Kuveyt Kültür Merkezi ve Kuveyt’te kurulacak olan Samsun Kültür Merkezi ve Eğitim Alanında Öğrenci Becerisi konuları için ön görüşme yapıldı.
Karşılıklı turizm trafiğinin artacağı hedeflenen bu anlaşmalar ile 2 şehir arasında birçok anlamda bağlar kuvvetleneceği bildirildi.