Canik Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla İsrail’in saldırısından 5 yıl sonra insanlık ve özgürlük için yeniden yola çıkarak Samsun’a gelen Mavi Marmara gemisi, 555 genci 18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerle buluşturmak üzere bu akşam saat 21.00’da yola çıkıyor.
Farklı ülkelerden aktivistlerle birlikte Filistin’e insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail’in saldırısı sonucu 10 şehit veren Mavi Marmara gemisi, saldırıdan 5 yıl sonra Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla geldiği Samsun’dan Çanakkale’ye gidiyor. Yoğun ilgi gören ve bugüne kadar 30 bine yakın bölge insanını ağırlayan gemi, Samsun’a gelişinin 10. gününde bugün yola çıkacak. Yarın yola çıkması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle hareket saati öne çekilen Mavi Marmara gemisinin Çanakkale yolculuğu öncesi bu akşam saat 20.00’de Samsunport Limanı’nda tören düzenlenecek. Saat 21.00’de hareket edecek olan Mavi Marmara gemisi, 555 genci Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü olan 18 Mart’ta şehitlerle buluşturacak.
Mavi Marmara’nın şehitlerin kanıyla sulanmış bir gemi olduğuna hatırlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu bakımdan Mavi Marmara’yı kurtuluş mücadelesi şehri Samsun’da ağırlamak bizim için onur vesilesi oldu. Öğrencilerimizle, gelen ziyaretçilerle bir araya geldik. Heyecanları görülmeye değerdi. Gençlerimizin Mavi Marmara’ya ilgisi beni oldukça mutlu etti. Amacımız da tam olarak buydu. Bütün arzumuz Mavi Marmara ruhunu gelecek nesillere aktaracak şekilde anlayan ve yaşayan bir gençlik. Gençlerimizi 21. yüzyılda, mazlum coğrafyaların sesi olan Türkiye’nin bu sesini anlayacak ve algılayacak şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak istiyoruz" dedi.
Başkan Genç, tüm Samsunluları bu akşamki törene davet etti.