Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun’un adını Atakum ilçesinde evinin bulunduğu sokağa verilmesi ve görev yaptığı hastanenin bahçesine büstünün yapılması konusunu gündeme aldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Haziran ayı 12. Birleşiminin 1. Oturumu Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapılan meclisteki 31 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.
Gündem maddelerine geçilmeden önce seçimle ilgili değerlendirmede bulunan Turan Çakır, “Ülkemizde yapılan seçimlerin başta Samsunumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Samsun ölçeğinde çok demokratik bir ortamda, sıkıntı olmadan, Samsun halkımız kendi hür iradesi ile seçimlerde oylarını kullandılar ve sonuçlar itibariyle de halkımızın iradesi sandığa yansıdı ve sonuçlar bu noktaya geldi. Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç ve yeni bir heyecandır. Son 1 yıl içersinde ülkemizde 3 tane seçim yapıldı. Tekrar tekrar şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
DR. KAMİL FURTUN’UN İSMİ EVİNİN BULUNDUĞU SOKAĞA VERİLECEK
Daha sonra Başkanvekili Çakır, gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı olan “Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapmakta iken görevi başında şehit edilen Opr. Dr. Kamil Furtun’un evinin bulunduğu yer olan Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 4. Sokağın isminin ‘Opr. Dr. Kamil Furtun Sokağı’ olarak değiştirilmesi” maddesi gündeme alındı. Oylama öncesi konuşan Çakır, “Samsun’da hepimizin canını yakan menfur bir olay oldu. Çok değerli doktorumuzu, kendini bilmez bir kişi, pişkinlikle de bunu ifade etti. ‘Ben zaman zaman böyle şeyler yaparım’ gibi insanları irrite eden, insanları insanlığından çıkartan ifadelerde kullanarak bu menfur olayı şehrimizde gerçekleşti. Doktor beye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür olaylar inşallah tekrar olmaması dileğiyle ve olmaması için de bunun neden ve sebeplerinin de ortadan kaldırılmasını dilemek istiyorum. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın da talimatıyla Atakum ilçemizde evinin olduğu sokağa ve Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nin önündeki yeşillik alana doktorumuzun heykelinin dikilmesi noktasında talimat verdi. Biz de doktorumuzun evinin bulunduğu sokağa ‘Opr. Dr. Kamil Furtun Sokağı’ ismini vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından yapılan oylamada ilgili madde oybirliği ile gündeme alındı.