Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi’nden 2014-2015 öğretim yılında 867 öğrenci mezun oldu.
Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni Kurupelit Kampüsü’ndeki halı sahada yapıldı. Mezuniyet törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.
Mühendislik Fakültesi’ndeki 10 ayrı bölümden (İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Kimya Mühendisliği) 2014-2015 öğretim yılında 867 öğrenci mezun oldu.
“BU YIL 867 ÖĞRENCİMİZİ MEZUN EDİYORUZ”
Törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı yaptı. Prof. Dr. Yazıcı, “1993 yılında kurulan fakültemiz 10 ayrı bölümde 5 bin 97 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir. Bu yıl 867 öğrencimiz mezun oluyor. Fakültemizde 210 uluslararası öğrenci eğitimini sürdürmektedir. Sevgili öğrenciler, sizleri iyi bir mühendis olarak yetiştirmek için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Karakterli, adaletli, çalışkan, vatan ve milletini seven insanlar olmanız tek arzumuzdur. Buradan ayrılıp gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem burada aldığınız eğitime güvenmeniz, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır” dedi.
“TEKNOLOJİ DEYİNCE İLK AKLA GELEN MÜHENDİSLERİMİZDİR”
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Son 300-400 yıldır teknolojiye sahip olan toplumlar güçlü toplum oldular. Diyebiliriz ki Teknoloji üreten ve geliştiren toplumlar güçlü toplumlardır. Teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru sizlersiniz. Bu yüzden Türkiye’nin sizden beklentisi çok. Sizden dileğimiz çok çalışmanız ve görevinizi çok iyi yapmanızdır. Aynı zamanda teknoloji sürekli ve çok hızlı geliştiği için öğrenme halini sürekli korumanızdır. Bu özel günde önce anne ve babalarınızı kutluyor, hepinizin yolunun ve bahtının açık olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Mühendislik Fakültesi’nde ilk üçe giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan plaketlerini verdi. Ardından 10 ayrı bölümüm ilk üçe giren öğrencileri de Rektör yardımcılarından ve öğretim üyelerinden başarı plaketlerini aldılar.
MMO ÜYESİ 139 MEZUN
Ayrıca, mezun olan öğrenciler arasında Mühendislik Fakültesi Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde okuyan 139 öğrenci yer aldı. Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube öğrenci üyesi olan 139 öğrenci, mezuniyet töreni ile mesleğe adım attılar. Mezuniyet töreninde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm birincisi Fatih Altuntaş, ikincisi Emre Şirin ve üçüncüsü Salih Can Yıldırım’a MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm birincisi Ayça Vurgun, ikincisi Elif Sarıgül, üçüncüsü Algı Yavaşoğlu’na MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Semra Kolbakır tarafından hediyeleri verildi.
Tören sonunda tüm öğrenciler öğretim üyelerinden teker teker başarı belgelerini aldılar ve mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladılar.