Samsun’un tarihi ve turistik güzelliklerini görmek için kente gelen Körfez ülkelerinin basın mensupları, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun turizm potansiyeliyle Arap turistler için velinimet” dedi.
Türk Hava Yolları’nın Samsun’u Körfez ülkeleri Medine, Yanbu, Riyad, Cidde, Bahreyn, Abu Dhabi, Kuveyt’e tanıtmak amacıyla düzenlediği, “Tanıtım Turu” organizasyonu çerçevesinde kente gelen basın mensuplarından oluşan yabancı heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti. Başkan Murzioğlu, THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ile birlikte ziyaretine gelen Körfez ülkelerinin basın mensuplarına kent hakkında bilgi verdi.
“YATIRLARA KAPIMIZ AÇIK”
Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un sahip olduğu doğal turizm alanları, yaylaları, sahilleri, termal tesisleri, gölleri ve şelaleleri ile muhakkak görülmesi gereken kentlerden biri olduğunu söyledi. Samsun’u ayrıca, bölgenin ticaret kenti olarak da tanıtan Başkan Murzioğlu, “Karadeniz çanağının en büyük kenti Samsun, dört ulaşım aksına sahip Türkiye’nin üç şehrinden bir tanesi. Aynı zamanda Samsun, Türkiye’nin sağlık yatırımları anlamında önemli bir merkez olması nedeniyle ‘sağlık turizmi’ açısından da ciddi bir potansiyele sahiptir. Başta Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika ülkelerinden olmak üzere tedavi amaçlı olarak kentimizde pek çok misafir ağırlıyoruz. Bunların yanında, kentimizin turizm altyapısı da gelişmiş durumdadır. Başta havalimanı olmak üzere, lüks ve temiz otelleri, restoranları, kafeleri ile şehrimizde önemli turizm hizmetlerine ekonomik fiyatlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Samsun’u lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve eşsiz güzellikleri ile sizlere sunmak istiyoruz. Yatırımlarınıza her zaman kapımız açık. Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız” diye konuştu.
"TURİZM POTANSİYELİ SÜREKLİ GELİŞİYOR"
Samsun’un turizm olanakları ve potansiyeliyle Arap turistler için velinimet olduğunu belirten Murzioğlu, “Samsunumuz son yıllarda turizm alt yapısında önemli bir gelişim sağladı. Karadeniz’in en büyük ve en gelişmiş şehri Samsun’da turizm potansiyeli sürekli gelişim içinde. Samsun, uzun bir sahil altyapısı, iç bölgelerindeki coğrafi güzellikleriyle dar bir yatırım alanına sıkışmış şehir değil. İlimizde geniş yatırım alanları mümkündür. Bizler de özellikle yabancı yatırımcılara destek olma konusunun bizim en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanan odayız. Sizlerle birçok ortak noktamız var. Samsun, benzer örnekleri Dubai de, Cidde de olduğu gibi deniz kullanımı açısından özellikle marina anlamında yatırıma bir müsait kent. Artık, Türk Ticaret Kanunu’na göre yabancıların ülkemizde mülk edinme ve yatırım yapabilme kolaylıkları var. Samsun TSO olarak da bu yatırımların verimliliği artırmak adına herkese destek olmaya hazırız” diye konuştu.