Samsun’da, Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu’nda öğrencilere sağlıkta şiddetin önlenmesi için yürütülen “Şifa Veren Eli Anlayan Yürek” projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Samsun Kamu Hastaneleri Birliği(KHB) Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlıkta şiddetin önlenmesi için yürütülen “Şifa Veren Eli Anlayan Yürek” projesi kapsamında Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu’nda öğrencilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. Öğrencilerin Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaptığı ziyaretle başlayan projenin ikinci ayağı olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısında ziyaret yapan öğrencilerden Emir Bülbül ve Simay Uçarlı arkadaşlarına sağlık sistemi ve sağlık çalışanlarıyla ilgili görüş ve önerilerini anlatma fırsatı buldu.
“BUGÜNDEN SONRA BİR DERMATOLOG OLMAYA KARAR VERDİM”
Bugünden sonra bir dermatolog olmaya karar verdiğini söyleyen öğrenci Simay Uçarlı, “Kutsal meslek olarak adlandırdığı sağlık çalışanlarına yapılan şiddete sessiz kalınıyorsa yarın aynı şiddet bizlerinde başına gelebilir” dedi.
İnsanların tedavileri için 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını belirten Okul Müdürü Necdet Bal, “Böyle bir proje geliştirerek öğrencilerle sağlık çalışanlarını bir araya getiren Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr.Dursun M. Mehel’e de teşekkür ederim" diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısı Psikiyatri Uzmanı Dr. Aytül Karabekiroğlu’nun hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının bir gününü anlattığı empati konulu sunumla sona erdi.