Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, vatandaşların çevre konusunda duyarlı olması halinde belediye tarafından cevre temizliği için 1 yılda harcanan 10 milyon liranın başka yerlere aktarılabileceğini belirtti.
Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Vatandaşların çevre konusunda duyarlı olması halinde 1 yılda harcanan 10 milyon paranın başka yerlere aktarılabileceğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, “Bizim için en iyi temizlik kirletmemektir. Biz sadece kanalizasyon ve yağmur suyu hatları için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yılda 10 milyon lira para harcıyoruz. Bu 10 milyon lirayı, insanlar ızgaralara bir takım maddeler atmasa, tuvalet kullanımında biraz daha dikkatli olsalar, bu kanalizasyonların tıkanmasını engellemiş olsalar bu paralar buralarda harcanmış olmayacak. SASKİ sadece bunlar için yılda 10 milyon lira para harcıyor. Bunlar kirletilmese SASKİ de bu paraları buraya harcamayacak. Bu parayla okul da yaptırabilirsiniz, susuz köylere su da getirebilirsiniz her türlü şeye ilaç olabilecek bir para bu. Ama maalesef insanlarımız öyle bir hale gelmiş ki diyor ki; ‘senin işin ne, ben atacağım sen temizleyeceksin, senin görevin bu diyor’ vatandaş. Temizlemek bizim görevimiz de biz temizliğe 100 adam ayırıyorsak sen oraya çöp atmasan belki 15 kişi oraya ayıracaktık. Orada kullandığımız 85 kişinin ücreti, artı oraları temizlerken kullandığımız yakıt ve diğer paralarla çok daha değişik hizmetler yapabiliriz. Onun için çevre bilinci aşılamak, evlerde de bu atıkların ayrıştırılması gerekiyor” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Sedat Kurnaz da çevreyle ilgili çalışmalarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.