Samsun’un Bafra ilçesinde kapalı pazar yeri esnafı, gece tezgahlarındaki meyve ve sebzelerin çalınmasından dert yanıyor.
Bafra Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı pazar yerinde her gece tezgahlarındaki meyve ve sebzeler çalınan pazar esnafı, yetkililerden yardım istiyor. Sürekli tezgahlardan meyve ve sebzelerinin çalınması nedeniyle Bafra Belediye Başkanlığı’na dilekçe yazdıklarını belirten esnaflar, pazar yerinde bekçi bulunmasını istediler. Pazar esnafı, bir taraftan hırsızların pazardan sebze ve meyve çaldığını, bu da yetmezmiş gibi alkol alan kişilerin de tezgahlarını yaktığını dile getirdi.
41 yaşındaki pazarcı Şenol Acar, tezgahını korumak amacıyla güvenlik kameraları taktırmasına rağmen hırsızlığın önüne geçemediğini belirtti. Acar, 2 gün içinde 500 liralık malının çalındığını, bu güne kadar da yaklaşık 20 bin lira zararı olduğunu söyledi.
Şenol Acar’ın eşi Gülbahar Acar ise, “Çok mağdur olduk. Biz bin 500 lira verdik kamera taktırdık ama yine hırsızlar elini kolunu sallayarak geliyor. Çocuğumuzun rızkını başkasının yemesini istemiyoruz” diye konuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Pazar yerlerinde 7 gün 24 saat alışveriş yapma yok. Pazartesi, perşembe kuracaklar ve kaldıracaklar. Şu anda şartlarımız çok ağırlaştı. Kanunen böyle bir şey varsa canım kurban. Şartlarımız uysa ben yine onlara yardımcı olacaktım. En azından bir MOBESE koyacaktım. Geldiler bekçi istediler ‘değerlendirelim’ dedik ama şartlarımız uymuyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan, pazar yerinden hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.