Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğrencileri mezuniyet tezini halka açık bir toplantıda sundu.
PDR öğrencileri, tezlerinde ‘Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Karşı Cinse Karşı Tavırları ile Empatik Eğilimleri Arasındaki İlişki’yi inceledi.
OMÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğrencileri Betül Hocaoğulları, Gizem Başkan, Özgür Salih Kaya, Şühedağnur Yılmaz ve Yazgülü Ayşe Özyurt, Prof. Dr. Kurtman Ersanlı danışmanlığında seminer hazırladı.
Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Rektör Baş Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selahatin Özyurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, akademisyenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
“EMPATİ İLE KARŞI CİNSE KARŞI TAVIR ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR YETERSİZ”
250 eğitim fakültesi öğrencisi ile sınırlandırılan araştırmanın önemini anlatan öğrenciler, “Empati, karşı cinsle olan iletişim ve ilişkiler günümüzde önemi araştırılan pozitif psikolojide de araştırmaya değer bulunan terimlerdendir. Empati ile karşı cinse karşı tavır arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmaların yetersizliği bu çalışmayı gerçekleştirmeye yönlendirmiştir. Araştırma bu yönüyle ileride yapılacak araştırmalara yönelik kaynak teşkil etmesi yönünden önemlidir” dedi.