Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Üyesi Ramazan Tilki, kişisel heykel sergisini açtı.
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’na düzenlenen serginin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin Eker, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Üyesi Ramazan Tilki, Samsun’da ikinci kez kişisel sergi açtığını belirterek, “Bugüne kadar toplam 9 kere kişisel sergi açtım. Sergimizin içinde birçok malzemeden yapılmış işler var. Mermer, bronz, metal, ahşap dökümlerden günümüz sorunlarını anlatan çalışmalar var. Sergimizde 19 tane eser bulunmaktadır. Figürlerde geçmişten günümüze kadar olan kadın figürleri var. Bu çalışmalarda doğurganlığı ve sonsuzluğu anlatmaya çalıştım. Bunu da en iyi anlatanın dişi olduğunu düşünürsek, kadın bazlı çalışmalar yaptım. Ayrıca bunun yanında günümüz sorunlarına da değindim” dedi.
21-27 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan heykel sergisinde 19 eser bulunuyor.