Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 22.si düzenlenen Orta Doğu’nun en büyük turizm fuarı 2015 Arabian Travel Market’e katıldı.
04-07 Mayıs tarihler arasında Dubai Wordl Trade Center’da gerçekleşen fuarda stant açan Büyükşehir Belediyesi, uluslararası seyahat acentelerine ve otellere Samsun’u tanıtıyor. 2 bin 500’e yakın standın kurulduğu fuara Türkiye’den valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları ve firmalar gibi 100 farklı kurum katılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı’nın organize ettiği stantta Samsun’u, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı temsil ediyor. Türk Hava Yolları Samsun Müdürlüğü’nün de uçuş sponsoru olduğu fuarda Samsun turizmi ile ilgili önemli görüşmeler gerçekleştiriliyor. Fuar süresince ayrıca Samsun’ un yerli firmaları Black Sea Teavel ve Yavuz Tur da Samsun adına iş bağlantılarına imza atıyor.
Fuarda görevli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtım Sorumlusu Güngör Doğanay, fuarın Samsun için oldukça verimli geçtiğini belirterek, uluslararası firmaların ve seyahat acentelerinin Samsun standına büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Birçok dev ulaşım ve turizm firması ile bir araya geldiklerini ifade eden Doğanay, ziyaretçilerin özellikle Ayvacık ve Vezirköprü ilçelerinin yeşili ve doğasına hayran kaldıklarını kaydetti.
Orta Doğu’nun en prestijli fuarlarının başında gelen ATM Dubai’ye bu yıl yaklaşık 30 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. Fuara Orta Doğu bölgesindeki turizm profesyonelleri de yoğun ilgi gösteriyor. Geçen yıl ki fuara, 23 bin 500’ün üzerinde ziyaretçi katılmıştı. Dört gün süren ATM Dubai Fuarı’na 120’si bu yıl ilk defa olmak üzere toplamda 2 bin 700 kurum ve kuruluş stant açtı. Türkiye’nin birçok bölgesinden fuara katılan kurumlar, turizm potansiyellerini, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıyor.
FUAR SAMSUN SAĞLIK TURİZMİ İÇİN DE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Orta Doğulu turistlerin en gözde seyahat mekanlarının başında Türkiye geliyor. Özellikle sıcak yaz aylarında Arap yaşam tarzına uygun imkanlar sunabilen Samsun gibi şehirler, Arap turistlerden oldukça ilgi görüyor. ’Sağlık Kenti’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun’un sağlık alt yapısındaki potansiyeli de Arap turistlerin ilgisini çekiyor.