Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitler için mevlit okutuldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve şehit yakınları, Diyarbakır’ın Lice kırsalındaki çatışmada şehit olan Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu, Hakkari Şemdinli Habeşli Yaylası’nda silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Er Selman Özay, Afganistan’ın Kabil kentindeki bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Adem Şengül, Van kırsalında yaşanan çatışmada şehit düşen Piyade Çavuş Fikret Özer, Tunceli Ovacık’ta 9 Eylül 2012’de uğradığı hain saldırıda şehit olan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun ile İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yasa dışı terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Gürbüz Camisi’nde mevlit programı düzenledi.
Mevlide Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik ve spor İl Müdürü Güven Özyurt, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sayın Necati Yılmaz, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mevlit öncesi şehit yakınları açıklamalarda bulundular. Şehit Selman Özay’ın babası Rahim Özay yaptığı açıklamada, "Çocuğum 5 yıl önce şehit oldu. Seneye devriyesini mevlit programı ile yapıyoruz. Ruhları şad olsun. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede şehitler de olacaktır, gaziler de olacaktır. Bizim canımız yanıyor. İnsanları kandırıp dağlara çıkartıyorlar ve bize saldırtıyorlar. Aramıza nifak sokuyorlar. Bu nifakı sokanlar da dış güçlerdir. Ben buradan Güney Doğu halkına sesleniyorum. Çocuklarına sahip çıksınlar. Dağa salmasınlar. Bu nifak tohumlarına uymasınlar" dedi.
Şehit Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun babası Mehmet Altınoğlu ise, "Benim çocuğum bundan 5 yıl önce 1 Mayıs 2010 yılında Diyarbakır’ın Lice kırsalındaki silahlı çatışmada şehit oldu. O zamandan bu zamana 5 yıl gibi bir süre geçti ama bizim içimizdeki acı hala yeniymiş gibi. Bizim içimizde kopan fırtınaları Allah’tan başkan kimse bilemez. Sabredip dua etmekten başka da bir çaremiz yok. Ruhları şad olsun" diye konuştu.
Tunceli’de başından vurularak şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Babası Hamit Uzun, "Öncelikle bu mevlidi düzenleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu mevlide katılan herkesten Allah razı olsun. Böyle Bir günde bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Mevlitte okunan Kur’an-ı Kerim, şehitlerin ruhuna edildi.